Υπηρεσίες του Δήμου

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Ιδιαίτερο Γραφείου Δημάρχου

Το Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου παρέχει κάθε είδους διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη προς τον Δήμαρχο και ιδίως:

Προγραμματίζει, οργανώνει και ρυθμίζει τις συναντήσεις του Δημάρχου ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ αναπληρώτρια Κωστήρη Παναγούλα
Διεξάγει και διεκπεραιώνει την προσωπική αλληλογραφία του Δημάρχου και τηρεί το πρωτόκολλο και το αρχείο αυτής ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ αναπληρώτρια Κωστήρη Παναγούλα
Τηρεί αρχείο των κάθε είδους αποφάσεων του Δήμου προς χρήση του Δημάρχου, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ αναπληρώτρια Κωστήρη Παναγούλα
Παρέχει κάθε είδους διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη προς τους κατέχοντες θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ αναπληρώτρια Κωστήρη Παναγούλα
Οργανώνει και υλοποιεί κάθε είδους εκδηλώσεις του Δήμου (συνέδρια, συνελεύσεις, εορτές κλπ) καθώς και προγράμματα προβολής του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ αναπληρώτρια Κωστήρη Παναγούλα
Τηρεί αρχείο των δημοσιεύσεων σχετικά με τις δραστηριότητες του Δήμου καθώς και των σχετικών απαντήσεων. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ αναπληρώτρια Κωστήρη Παναγούλα
Eνημερώνει την ιστοσελίδα του Δήμου (ανάρτηση αποφάσεων, ανακοινώσεων κλπ.) ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

 

ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού και  Τοπικής Οικονομικής  Ανάπτυξης

Το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης είναι αρμόδιο για την σύνταξη, και παρακολούθηση των περιοδικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και των Ετησίων Προγραμμάτων Δράσης, τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής των εσωτερικών συστημάτων ΤΠΕ του Δήμου, την προστασία και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας, την παρακολούθηση, αδειοδότηση και εποπτεία των εμπορικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Δήμου, την παρακολούθηση και εποπτεία στους τομείς της αξιοποίησης των φυσικών πόρων, της ενέργειας και της βιομηχανίας, την προστασία του καταναλωτή, την  προώθηση της απασχόλησης και την εφαρμογή ενεργειών τουριστικής ανάπτυξης. Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες του Γραφείου στο πλαίσιο της αποστολής του,  καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

Οι ειδικότερες αρμοδιότητες του Γραφείου  είναι οι εξής:

(Αρμοδιότητες προγραμματισμού και οργάνωσης)  
Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρμογή προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου, με την αξιοποίηση των τοπικών φυσικών πόρων, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και τη δημιουργία και διαχείριση υποδομών στήριξης της τοπικής οικονομίας.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων, που ενσωματώνουν την ισότητα των φύλων και τη λήψη θετικών μέτρων υπέρ των γυναικών στις προτάσεις του Δήμου στα εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και συντάσσει προτάσεις που αφορούν στην εφαρμογή προγραμμάτων για την εξασφάλιση και διαρκή βελτίωση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών (δομημένο περιβάλλον) στην περιοχή του Δήμου, με στόχο την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών ποιότητας ζωής.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Διερευνά και ενημερώνει τα όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου για τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου (προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, προγράμματα της ΕΕ, εθνικά προγράμματα, έργα ΣΔΙΤ, έργα αυτοχρηματοδοτούμενα  κλπ).  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Υποστηρίζει τα όργανα διοίκησης και τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του και την ομάδα έργου που είναι δυνατόν να συγκροτείται για τη σύνταξη του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, κατά τη διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης του επιχειρησιακού προγράμματος και των Ετησίων Προγραμμάτων Δράσης, στα οποία εξειδικεύεται το επιχειρησιακό πρόγραμμα.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Μεριμνά για τη διενέργεια των διαδικασιών ένταξης έργων και δράσεων του Δήμου σε αναπτυξιακά και άλλα προγράμματα, για την παρακολούθηση της υλοποίησής τους και τη σχετική ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Υποστηρίζει το Δήμαρχο για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του και συντάσσει την ενδιάμεση και την τελική έκθεση αξιολόγησης, τις οποίες υποβάλλει στο Δήμαρχο. Εισηγείται την ενδεχόμενη αναθεώρηση των στόχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος μετά την ενδιάμεση αξιολόγησή του.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Συντάσσει σχέδιο του Ετησίου Προγράμματος Δράσης του Δήμου, αφού λάβει υπόψη τις γραπτές εισηγήσεις των υπηρεσιών, και το υποβάλλει στην Εκτελεστική  Επιτροπή. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης
Υποστηρίζει την Εκτελεστική Επιτροπή για την παρακολούθηση και τον απολογισμό των Ετησίων Προγραμμάτων Δράσης του Δήμου. Ειδικότερα (α) κατά τη διάρκεια εφαρμογής του ετησίου προγράμματος δράσης του Δήμου, συντάσσει εκθέσεις παρακολούθησης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανά τακτά διαστήματα που ορίζονται με απόφαση του Δημάρχου και (β) πριν από τη σύνταξη του οικονομικού απολογισμού, υποβάλλει στη Εκτελεστική Επιτροπή έκθεση με τον απολογισμό δράσης του προηγούμενου έτους, αφού λάβει υπόψη τις απολογιστικές εκθέσεις των υπηρεσιών.  

 

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Υποστηρίζει την σύναψη και παρακολουθεί την πρόοδο των προγραμματικών και άλλων συμβάσεων μεταξύ του Δήμου και άλλων φορέων για την υλοποίηση έργων, ενεργειών και προγραμμάτων. Υποστηρίζει τις σχέσεις διαδημοτικής συνεργασίας και συντονίζει τις σχέσεις του Δήμου με άλλους δημόσιους φορείς.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Μεριμνά για την εγκατάσταση και τήρηση του συστήματος διασφάλισης της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου στον σχεδιασμό και παραγωγή έργων.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

Μεριμνά για την εκπόνηση των κάθε είδους εσωτερικών Κανονισμών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (Εσωτερικός Κανονισμός Υπηρεσιών, Εσωτερικοί Κανονισμοί Λειτουργίας, Κανονισμοί Παροχής Υπηρεσιών στους Δημότες κλπ) σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης

(Αρμοδιότητες σε θέματα διαφάνειας)  
Μεριμνά για την εξασφάλιση της έγκαιρης πρόσβασης από κάθε ενδιαφερόμενο τρίτο σε πληροφορίες που έχουν σχέση με τις προκηρύξεις του Δήμου για την εκτέλεση έργων και την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
Μεριμνά για την έγκαιρη πληροφόρηση των δημοτών για κάθε είδους προγράμματα και δράσεις  που σχεδιάζει ο Δήμος και απευθύνονται στους δημότες και μεριμνά για την εξασφάλιση της αρχής της ίσης πρόσβασης των δημοτών στις δραστηριότητες αυτές. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
Υποδέχεται υποδείξεις, προτάσεις και παράπονα των δημοτών και τους ενημερώνει  για τα δικαιώματα τους και τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Μεριμνά επίσης για τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία και έντυπα.

 

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την έκδοση και διακίνηση, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή:

(α) Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων δημοτών και κατοίκων,

(β) Οδηγού του Δημότη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου,

(γ) Κανονισμού πληροφόρησης των πολιτών και Κανονισμού Διαβούλευσης.

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
Μεριμνά για την εφαρμογή διαδικασιών διαβούλευσης για αποφάσεις και ζητήματα που αφορούν το Δήμο. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
Λειτουργεί τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας πολιτών με το Δήμο για την υποδοχή παραπόνων ή παροχή διοικητικών πληροφοριών προς τους πολίτες. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
(Αρμοδιότητες ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων)  
Μελετά και εισηγείται τη ρύθμιση θεμάτων εμπορικής δραστηριότητας που επηρεάζουν τις λειτουργίες και το περιβάλλον της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις. Τα θέματα αυτά αφορούν ιδίως :

(α) Τον καθορισμό των χώρων και των όρων λειτουργίας των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων (λαϊκές αγορές και εμποροπανηγύρεις).

(β) Τον καθορισμό των χώρων και των όρων για την προσωρινή διαμονή μετακινουμένων πληθυσμιακών ομάδων.

(γ) Τον καθορισμό των προδιαγραφών και των όρων της υπαίθριας διαφήμισης.

(δ) Τον προσδιορισμό των ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και εγκατάσταση καταστημάτων και επιχειρήσεων, στο βαθμό που επηρεάζουν το περιβάλλον και τις λειτουργίες της πόλης.

(ε) Τον προσδιορισμό των όρων και των ωρών λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα.

(στ) Τον καθορισμό των ωρών έναρξης και λήξης της εργασίας των ναυτεργατών και των αρτεργατών.

(ζ) Τον καθορισμό των χρονικών ορίων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων.

(η) Τον καθορισμό των ανώτατου αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και τη συγκρότηση της Επιτροπής Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου.

(θ) Την έγκριση της λειτουργίας Κυριακάτικων Αγορών.

(ι) Την έκδοση αποφάσεων για την ίδρυση, τη διάλυση και τον καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περιλαμβανομένης της χορήγησης επαγγελματικών και παραγωγικών αδειών καθώς και κάθε άλλου συναφούς αντικειμένου .

(ια) Την συγκρότηση Επιτροπών για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών.

(ιβ) Την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων.

(ιγ) Τη λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό των ωρών ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, καθώς και τον καθορισμό για κάθε έτος του αριθμού των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν.

(ιδ) Την εξαίρεση επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων, υπηρεσιών ή εργασιών γενικά από τις διατάξεις περί ανάπαυσης την Κυριακή και τις λοιπές ημέρες αργίας.

(ιε) Την εξαίρεση από την εκ περιτροπής Κυριακή αργία των εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, καφενείων, που λειτουργούν ως εξοχικά.

(ιστ) Την χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης των μισθωτών σε άλλη ημέρα, εκτός από την Κυριακή.

(ιζ) Την επέκταση της ανάπαυσης την Κυριακή και τις ημέρες αργίας.

(ιη) Την έκδοση απόφασης, όταν λόγω ειδικών κλιματολογικών συνθηκών καθυστερεί η έναρξη της τυροκομικής περιόδου, με την οποία καθορίζεται η έναρξή της, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες του Δήμου, χωρίς αυτή να είναι δυνατόν να υπερβεί το πεντάμηνο.

(ιθ) Τη διατύπωση γνώμης για την ίδρυση Εμπορευματικού Κέντρου.

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

Παρακολουθεί και ελέγχει την εφαρμογή των αποφάσεων των σχετικών με τα προηγούμενα θέματα εμπορικής δραστηριότητας και εισηγείται τη λήψη μέτρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Ευθύμιος Βαρβαρήγος

Ελέγχει τις τιμές, την επάρκεια και την ομαλή λειτουργία της αγοράς και ελέγχει την κανονικότητα των τιμών των παρεχομένων υπηρεσιών. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς και την τήρηση των διατάξεων της τουριστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του νόμου. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

(Αρμοδιότητες χορήγησης αδειών εμπορικών και γενικών επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων)  
Εισηγείται την χορήγηση αδειών για την άσκηση εμπορικών και γενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι άδειες αυτές αφορούν ιδίως:

(α) Τις άδειες παραγωγών που διαθέτουν τα αγροτικά τους προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές.

(β) Την ίδρυση, λειτουργία και εγκατάσταση των καταστημάτων και επιχειρήσεων οι όροι λειτουργίας και εγκατάστασης των οποίων καθορίζονται από την νομοθεσία και τους αντίστοιχους υγειονομικούς κανονισμούς και διατάξεις

(γ)Την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (βλ.άρθρο 80 του ΚΔΚ).

(δ) Την εγκατάσταση και λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και παρεμφερών επιχειρήσεων και τη διενέργεια των προβλεπομένων επιθεωρήσεων.

(ε) Την ίδρυση και λειτουργίας παιδοτόπων, και διαφόρων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (λούνα πάρκ, τσίρκο, πίστες αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

(στ) Τα τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια και την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

(ζ) Τη λειτουργία μουσικών οργάνων.

(η) Την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, εμποροπανηγύρεων και υπαίθριων χριστουγεννιάτικων αγορών .

(θ) Τα ζωήλατα οχήματα.

(ι) Την εγκατάσταση και χρήση του οικήματος για την άσκηση δραστηριότητας από εκδιδόμενα πρόσωπα.

(ια) Τη διενέργεια διαφήμισης, την τοποθέτηση πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης, την τοποθέτηση επιγραφών προσδιορισμού επαγγελματικής δραστηριότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και την παραχώρηση χώρων για την προβολή δραστηριοτήτων σε νομικά πρόσωπα που επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς.

(ιβ) Τη λειτουργία καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων.

(ιγ) Την ίδρυση υπεραγορών λιανικού εμπορίου .

(ιδ) Την  άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

(ιε) Την συμμετοχή σε Κυριακάτικες Αγορές.

(ιστ) Την άσκηση επαγγέλματος κουρέα, κομμωτή, τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών, καθώς και τη συγκρότηση σχετικής εξεταστικής επιτροπής και Πειθαρχικού Συμβουλίου , σε συνεργασία με την  υπηρεσία Δημ. Υγείας.

(ιζ) Τη λειτουργία εκθέσεων βιβλίου.

(ιη) Την οργάνωση εκθέσεων (εκτός των Διεθνών), τη ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας τους και την  εποπτεία αυτών.

(ιθ) Την καταλληλότητα εκθεσιακών χώρων στεγασμένων μόνιμα ή προσωρινά ή υπαίθριων ή μικτών.

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

Παρακολουθεί και ελέγχει την τήρηση των προϋποθέσεων υπό τις οποίες χορηγούνται οι ανωτέρω άδειες και εισηγείται τη λήψη μέτρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις π.χ. ανάκληση άδειας, αφαίρεση άδειας, επιβολή προστίμων). ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

Ελέγχει την εφαρμογή των διατάξεων περί υπαίθριας διαφήμισης,  των προδιαγραφών των διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών, προβαίνει στην αφαίρεση των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων και επιγραφών και εισηγείται την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, με τις προϋποθέσεις και όρους που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

(Αρμοδιότητες σε θέματα Απασχόλησης)  
Σχεδιάζει, εισηγείται την εφαρμογή και εφαρμόζει τοπικά προγράμματα δράσης και τοπικές πρωτοβουλίες ή συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες, για την προώθηση και διεύρυνση της απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

Μεριμνά για την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής του Δήμου με την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και την προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Μεριμνά για τη δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών ενημέρωσης των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

(Αρμοδιότητες σε θέματα Τουρισμού)  
Τηρεί μητρώα και στοιχεία που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην περιοχή του Δήμου (τουριστικά αξιοθέατα, τουριστικές επιχειρήσεις, τουριστικές υποδομές, στοιχεία απασχόλησης, οικονομικά στοιχεία κλπ). ΠΑΐΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια Χαλκιοπούλου Αναστασία

Σχεδιάζει και εισηγείται προγράμματα δράσεων παρέμβασης του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και την αναβάθμιση των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους τουριστικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής. Μεριμνά για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών. ΠΑΐΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια Χαλκιοπούλου Αναστασία

Μεριμνά για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής της περιοχής του Δήμου (π.χ. παραγωγή τουριστικού υλικού και εκδόσεις πρακτικών οδηγών για τους ταξιδιώτες, συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες περιοχές εντός και εκτός της χώρας κλπ). ΠΑΐΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια Χαλκιοπούλου Αναστασία

Μεριμνά για την εφαρμογή μηχανισμών ενημέρωσης / πληροφόρησης των επισκεπτών της περιοχής.

 

ΠΑΐΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια Χαλκιοπούλου Αναστασία

 

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Γραφείο  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

Το Αυτοτελές Γραφείο  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού είναι αρμόδιο για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής, των πολιτικών ισότητας των φύλων καθώς και για την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας στην περιοχή του Δήμου, με τη λήψη των καταλλήλων μέτρων και τη ρύθμιση των σχετικών δραστηριοτήτων. Συγχρόνως το Γραφείο είναι αρμόδιο για την προώθηση και ρύθμιση ζητημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης, καθώς και για το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς. Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες του Γραφείου στο πλαίσιο της αποστολής του,  καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

Ειδικότερα οι αρμοδιότητες του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού είναι οι εξής:

(Αρμοδιότητες  Σχεδιασμού / Συντονισμού / Παρακολούθησης Κοινωνικών Πολιτικών)  
Διεξάγει κοινωνικές έρευνες, σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών ή συμμετέχει σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, με την ίδρυση και λειτουργία νομικών προσώπων, ιδρυμάτων και επιχειρήσεων (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, βρεφοκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα ανοικτής περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, γηροκομείων κλπ). ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

Διεξάγει κοινωνικές έρευνες, σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών που αφορούν την κοινωνική φροντίδα της οικογένειας, του παιδιού, των εφήβων, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών ή συμμετέχει σε δράσεις που στοχεύουν στην υποστήριξη και φροντίδα της υγείας των δημοτών με την ίδρυση και λειτουργία εγκαταστάσεων για την  παροχή υπηρεσιών υγείας και την προαγωγή της ψυχικής υγείας (με τη δημιουργία δημοτικών και κοινοτικών ιατρείων, κέντρων αγωγής υγείας, κέντρων υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής υγείας, κέντρων συμβουλευτικής στήριξης των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων και κέντρων πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην πρόληψη της παραβατικότητας στην περιοχή του Δήμου, με τη δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Μεριμνά για την προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Συντονίζει, παρακολουθεί και αξιολογεί την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής σε τοπικό επίπεδο (πχ μέσω της εκπόνησης και περιοδικής αναπροσαρμογής ενός «Τοπικού Συμφώνου Κοινωνικής Πολιτικής»). ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Οργανώνει, παρακολουθεί και αξιολογεί τη δικτύωση τοπικών φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, όπως:

      • οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου
      • οι κοινωνικές υπηρεσίες των Νομικών Προσώπων του Δήμου
      • οι Μ.Κ.Ο
      • οι υπηρεσίες και δομές Κοινωνικής προστασίας της Περιφέρειας και του Κράτους

§  τα αντιπροσωπευτικά σώματα των ομάδων-χρηστών.

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

(Αρμοδιότητες Εποπτείας και Ελέγχου)  
Χορηγεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Ασκεί έλεγχο και εποπτεία στα ιδρύματα παιδικής προστασίας ιδιωτικού δικαίου (ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί) και ευθύνεται για τη λειτουργία των παιδικών εξοχών. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Χορηγεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας σε ιδιώτες, καθώς και σε συλλόγους ή σωματεία που επιδιώκουν φιλανθρωπικούς σκοπούς. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Ασκεί εποπτεία επί των φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων, εγκρίνει  τον  προϋπολογισμό τους και  παρακολουθεί και  ελέγχει τις επιχορηγήσεις, που δίδονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς σκοπούς. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Μεριμνά για τον διορισμό των μελών διοικητικών συμβουλίων και  εποπτεύει και ρυθμίζει θέματα λειτουργίας ιδρυμάτων προστασίας και αγωγής οικογένειας του παιδιού, (όπως Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, Παιδικών Σταθμών, Παιδικών Εξοχών, παραρτημάτων ΠΙΚΠΑ και ΚΕΠΕΠ). ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Χορηγεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων περίθαλψης ηλικιωμένων ή ατόμων, που πάσχουν ανίατα από κινητική αναπηρία. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Μεριμνά για τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Ταμείων Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, όταν η έδρα των Ταμείων είναι στο Δήμο. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

(Αρμοδιότητες  εφαρμογής κοινωνικών πολιτικών)  
Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα κοινωνικής πολιτικής συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούνται από τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό ενδεικτικά :

(α) Διενεργεί κοινωνικές έρευνες για τη χορήγηση των επιδομάτων πρόνοιας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας

(β) Ασκεί κοινωνική εργασία με άτομα, οικογένειες και κοινωνικές ομάδες.

(γ) Λειτουργεί μονάδες συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.

(δ) Συνεργάζεται με τα σχολεία της περιοχής για ενημέρωση σε κοινωνικά θέματα (AIDS, ναρκωτικά κλπ) και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων διοργανώνει Σχολές Γονέων.

(ε) Υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ψυχοκοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων (προσφύγων, μεταναστών, παλιννοστούντων, φυλακισμένων, υπερηλίκων κ.λ.π.)

(στ) Υλοποιεί δράσεις προστασίας περιθαλπομένων σε ιδρύματα κλειστής περίθαλψης

(ζ) Υλοποιεί δράσεις προστασίας μονογονεϊκών οικογενειών

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

(Αρμοδιότητες Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας )  
Μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας που στοχεύουν στη στήριξη αστέγων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις :

(α) Μεριμνά για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης των αυτοστεγαζομένων, για τη σχετική μίσθωση ακινήτων, τη ρύθμιση διαφόρων θεμάτων κοινωνικής κατοικίας και την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις της οικείας νομοθεσίας.

(β) Εκδίδει  πιστοποιητικά οικονομικής αδυναμίας.

(γ) Μεριμνά για την καταβολή επιδομάτων σε τυφλούς, κωφάλαλους, ανασφάλιστους παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους, διανοητικά καθυστερημένους, ανίκανους προς εργασία, υποφέροντες από εγκεφαλική παράλυση (σπαστικούς), απροστάτευτους ανήλικους, υποφέροντες από αιμολυτική αναιμία και βαριά ανάπηρους, καθώς και σε λοιπά άτομα δικαιούμενα παροχής κοινωνικής προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, καθώς και των οικείων κανονιστικών ρυθμίσεων.

(δ) Εισηγείται την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης οικημάτων ένεκα απορίας ή για άλλους σοβαρούς λόγους.

(ε) Προβαίνει στην αναγνώριση δικαιούχων στεγαστικής συνδρομής.

(στ) Εισηγείται την έκδοση αποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας.

(ζ) Εισηγείται την χορήγηση αδειών διενέργειας λαχειοφόρων αγορών, εράνων και φιλανθρωπικών αγορών.

(η)Χορηγεί κάρτες αναπηρίας έπειτα από γνωμάτευση της Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Επιμελείται των θεμάτων που αφορούν ασφαλισμένους του ΟΓΑ δημότες και εκδίδει βιβλιάρια και βεβαιώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τους ασφαλισμένους αυτούς. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

(Αρμοδιότητες Πολιτικών Ισότητας των φύλων)  
Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και μέτρων που στοχεύουν στην ισότητα γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό μεριμνά για :

(α) τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών

(β) την ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεότυπων με βάση το φύλο

(γ) την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για ευπαθείς ομάδες γυναικών

(δ) την ανάπτυξη δράσεων για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση

(ε) τη λήψη μέτρων για την εναρμόνιση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων

(στ) την ανάπτυξη δράσεων για την κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των γυναικών και την προώθησή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

(Αρμοδιότητες εφαρμογής προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας)  
Σχεδιάζει, προγραμματίζει και μεριμνά για την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Μεριμνά για τον υγειονομικό έλεγχο των δημοτικών δεξαμενών νερού.

(β) Μεριμνά για τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων και επιχειρήσεων,

(γ) Μεριμνά για τον έλεγχο της ηχορύπανσης, της κοινής ησυχίας και της εκπομπής ρύπων, θορύβων και άλλων επιβαρύνσεων του περιβάλλοντος από τροχοφόρα,

(δ) Μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα (περισυλλογή, δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων κλπ).

(ε) Χορηγεί βιβλιάρια υγείας στους εκδοροσφαγείς.

(στ) Παρέχει συνδρομή στο έργο του Ε.Φ.Ε.Τ. και διενεργεί ελέγχους ή άλλες πράξεις, που ζητούν τα εντεταλμένα όργανα του Ε.Φ.Ε.Τ. και σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

(ζ) Μεριμνά για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της περιοχής.

(η) Συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με το ΕΚΑΒ για την αρτιότερη οργάνωση της αερομεταφοράς ασθενών, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας χρήσης ιδίου μέσου.

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Σχεδιάζει, προγραμματίζει μια μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων μέτρων για την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμών.

(β) Μεριμνά για την υλοποίηση ι) προγραμμάτων δημόσιας υγιεινής που οργανώνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από άλλα Υπουργεία, το κόστος των οποίων βαρύνει απευθείας τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου Υπουργείου ιι) εκτάκτων προγραμμάτων δημόσιας υγείας, τα οποία εκτελούνται με έκτακτη χρηματοδότηση ιιι) προγραμμάτων δημόσιας υγείας που χρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

(γ) Εκδίδει τοπικές υγειονομικές διατάξεις και  λαμβάνει μέτρα σε θέματα δημόσιας υγιεινής.

(δ) Μεριμνά για την πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας.

(ε) Οργανώνει αυτοτελώς ή σε συνεργασία με τις αντίστοιχες περιφερειακές υπηρεσίες ειδικά προγράμματα για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Ρυθμίζει διάφορα διοικητικά ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία στην περιοχή του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Εισηγείται τον ορισμό ιατρών προς εξέταση επαγγελματιών και εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χορήγηση σε αυτούς βιβλιαρίων υγείας.

(β) Εισηγείται την επιβολή κυρώσεων σε ιατρούς, οι οποίοι πωλούν φάρμακα χωρίς άδεια, καθώς και σε βάρος ιατρών και φαρμακοποιών για κατοχή ή πώληση δειγμάτων φαρμάκων.

(γ) Εισηγείται τον ορισμό ελεγκτή γιατρού ΟΓΑ για τα ν.π.δ.δ. της περιοχής του Δήμου.

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

(Αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης)  
Μεριμνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδομών για την προσχολική εκπαίδευση και για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Μεριμνά για την συντήρηση, τη βελτίωση, τη καθαριότητα και την φύλαξη των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων των Σχολικών Επιτροπών και παρέχει κάθε αναγκαία διοικητική υποστήριξη στις Σχολικές Επιτροπές για τη λειτουργία τους και για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους (Άρθρο 243 του ΔΚΚ).

(β) Μεριμνά για τη συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας οικοπέδου για την ανέγερση διδακτηρίου, καθώς και επιλογής οικοπέδου μετά κτιρίου κατάλληλου να χαρακτηρισθεί ως διδακτήριο.

(γ) Μεριμνά για την απαλλοτρίωση οικοπέδων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης, καθώς και  την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

(δ) Μεριμνά για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση δημόσιων σχολικών μονάδων, τη στέγαση και συστέγαση αυτών και σε περίπτωση συστέγασης καθορίζει την αποκλειστική χρήση ορισμένων χώρων του διδακτηρίου, από κάθε σχολική μονάδα, καθώς και την κοινή χρήση των υπολοίπων χώρων και τις ώρες λειτουργίας της κάθε συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας (Συνεργασία με την Οικονομική υπηρεσία για τη μίσθωση ακινήτων).

(ε) Συνεργάζεται με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,  την ενημερώνει για θέματα της αρμοδιότητάς της και της παρέχει κάθε αναγκαία διοικητική υποστήριξη για τη λειτουργία της.

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

αναπληρώτρια

     Χαλκιοπούλου  

        Αναστασία

 

Σχεδιάζει και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών της  πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για τη γενική παιδεία των κατοίκων. Περιλαμβάνονται αρμοδιότητες όπως :

(α) Η ίδρυση και λειτουργία βιβλιοθηκών

(β) Η ίδρυση και λειτουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

(γ) Η ίδρυση και λειτουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

αναπληρώτρια

 

Χαλκιοπούλου Αναστασία

 

Μεριμνά για το σχεδιασμό και την εκτέλεση προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού προγραμματισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Καταρτίζει, στο πλαίσιο του τοπικού αναπτυξιακού  προγράμματός του, το τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης, με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και το αντίστοιχο περιφερειακό πρόγραμμα δια βίου μάθησης (νόμος 3879 / 2010, άρθρο 8). Το τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης περιλαμβάνει, ιδίως, επενδύσεις, προγράμματα ή επί μέρους δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων και γενικότερα δράσεις εφαρμογής της δημόσιας πολιτικής δια βίου μάθησης σε τοπικό επίπεδο.

(β) Μεριμνά για την εφαρμογή του τοπικού προγράμματος δια βίου μάθησης και διαχειρίζεται την εφαρμογή των πολιτικών και των κανόνων που αφορούν τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων στην περιφέρεια του Δήμου.

(γ) Εισηγείται την ίδρυση και μεριμνά για τη  λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ( Κ.Δ.Β.Μ.) που εφαρμόζουν το τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης και τα οποία οργανώνονται είτε στο πλαίσιο του Τμήματος, είτε στο πλαίσιο νομικού προσώπου του Δήμου.

(δ) Μεριμνά για τη λειτουργία και διαχείριση τοπικών δομών και την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτει ο Δήμος με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

(ε) Μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτει ο Δήμος με το Υπουργείο.

(στ) Ασκεί τις αρμοδιότητες λαϊκής επιμόρφωσης ή γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων που μεταφέρονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαζί με την αντίστοιχη επιχειρησιακή μονάδα ή αποκεντρωμένη δομή υπηρεσιακής μονάδας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 3879 / 2010.

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

αναπληρώτρια

 

Χαλκιοπούλου Αναστασία

 

Μελετά και εισηγείται για τη ρύθμιση ζητημάτων εύρυθμης λειτουργίας της προσχολικής εκπαίδευσης και των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Εισηγείται τη διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή.

(β) Μεριμνά για τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και της μεταφοράς και σίτισης μαθητών μουσικών γυμνασίων και λυκείων (Συνεργασία με την Οικονομική υπηρεσία).

(γ) Εποπτεύει και ελέγχει τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

(δ) Εγκρίνει την εγκατάσταση, μεταφορά ή επισκευή τηλεφωνικών συνδέσεων (κυρίων, δευτερευουσών, πρόσθετων και παράλληλων) στα σχολεία.

(ε) Οργανώνει συναυλίες ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους μαθητές, κατόπιν έγκρισης της Σχολικής Επιτροπής.

(στ) Μεριμνά για το διορισμό και την αντικατάσταση διοικητών των ιδρυμάτων, που χορηγούν υποτροφίες, εφόσον έχουν τοπική σημασία.

(ζ)  Εγκρίνει οποιαδήποτε μίσθωση ιδιωτικού αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης για μεταφορά προσώπων και υλικών προς κάλυψη σχολικών αναγκών.

(η) Εισηγείται τον καθορισμό κοινωφελούς χρήσης των σχολείων σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους.

(θ) Εισηγείται την κατανομή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

(ι) Εισηγείται την επιβολή κυρώσεων, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, στους γονείς και κηδεμόνες που δεν εγγράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αμελούν για την τακτική φοίτησή τους.

(ια) Εισηγείται τη διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

 

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

αναπληρώτρια

 

Χαλκιοπούλου Αναστασία

 

(Αρμοδιότητες σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς)  
Σχεδιάζει, εισηγείται  και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού για την προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο. Περιλαμβάνονται  πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως :

(α) Δημιουργία πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων, μουσείων, πινακοθηκών, κινηματογράφων και θεάτρων, φιλαρμονικών και σχολών διδασκαλίας μουσικής, σχολών χορού, ζωγραφικής, γλυπτικής κλπ.

(β) Διοργάνωση και εφαρμογή  πολιτιστικών προγραμμάτων (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις).

(γ) Προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής.

(δ) Επισκευή, συντήρηση και αξιοποίηση παραδοσιακών και ιστορικών σχολικών κτιρίων και κτιρίων που παραχωρούνται στο Δήμο από τρίτους.

(ε) Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

(στ) Προώθηση της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού.

ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

Μελετά και εισηγείται για τη ρύθμιση τοπικών πολιτιστικών θεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Εισηγείται για τη συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στην οργανωτική επιτροπή φεστιβάλ τοπικής εμβέλειας.

(β) Εισηγείται για την επιχορήγηση ΝΠΙΔ τα οποία αναπτύσσουν πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου.

(γ) Εισηγείται για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων (Ωδείων, μουσικών σχολών, χορωδιών, συμφωνικών ορχηστρών και συγκροτημάτων μουσικής δωματίου).

ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

Σχεδιάζει, εισηγείται  και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση του τοπικού αθλητισμού και την παροχή δυνατοτήτων  άθλησης στους κατοίκους. Περιλαμβάνονται  πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως :

(α) Κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων (δημοτικά γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και δημοτικοί χώροι άθλησης).

(β) Προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

(γ) Άσκηση εποπτείας επί των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, που καθορίζονται με διυπουργική απόφαση.

ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

Τηρεί το μητρώο νέων και  συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων. ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

Μεριμνά για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων που απευθύνονται στους νέους και συμμετέχει στους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

Παρακολουθεί  τη λειτουργία και δράση δημοτικών δομών και νομικών προσώπων που εφαρμόζουν προγράμματα και δράσεις στους τομείς του πολιτισμού του αθλητισμού και της νέας γενιάς ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νέας Γενιάς, συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. ΠΑΪΖΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρώτρια

Χαλκιοπούλου Αναστασία

 

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών

Το Αυτοτελές Τμήμα  Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών  είναι αρμόδιο για την τήρηση των διαδικασιών και αρχείων που αφορούν την δημοτική κατάσταση και την καταγραφή των ληξιαρχικών γεγονότων στην περιοχή του Δήμου,  για την ορθολογική διοίκηση / διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου και για την παροχή γενικών υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης προς τις δημοτικές υπηρεσίες. Παράλληλα το Τμήμα    είναι αρμόδιο  για την αποτελεσματική  τήρηση των οικονομικών προγραμμάτων λειτουργίας του Δήμου, τη σωστή απεικόνιση των οικονομικών πράξεων και τη διαχείριση των εσόδων και δαπανών του, καθώς και τη διασφάλιση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και την αποτελεσματική διενέργεια όλων των νόμιμων διαδικασιών που απαιτούνται για την προμήθεια υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Δήμου. Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες του Τμήματος στο πλαίσιο της αποστολής του,  καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων. Οι αρμοδιότητες των επί μέρους ενοτήτων του Τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών είναι οι εξής:

Αρμοδιότητες Γραφείου Διοικητικών Υπηρεσιών
(Αρμοδιότητες υποστήριξης των πολιτικών οργάνων του Δήμου)  
Παρέχει κάθε είδους διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη προς τα συλλογικά διοικητικά αιρετά όργανα του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Εκτελεστική Επιτροπή (οργάνωση συνεδριάσεων, τήρηση πρακτικών συνεδριάσεων, παραγωγή, διεκπεραίωση, διαχείριση και αρχειοθέτηση εγγράφων, ρύθμιση συναντήσεων, τήρηση πρωτοκόλλου, τήρηση αρχείου αποφάσεων συλλογικών οργάνων κλπ). ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

αναπληρώτρια

ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ αναπληρώτρια

Μαρούλη Πιστούλα

Δ.Κ. ΙΘΑΚΗΣ

 

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αναπληρώτρια Μιχαλοπούλου Μαργαρίτα

Τ.Κ. ΠΕΡΑΧΩΡΙΟΥ

 

ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Αναπληρώτρια Παΐζη Χρυσοστόμη

Τ.Κ. ΛΕΥΚΗΣ-ΣΤΑΥΡΟΥ-ΠΛΑΤΡEΙΘΙΑ-ΕΞΩΓΗΣ

 

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ αναπληρωτής Βαρβαρήγος Ευθύμιος

Τ.Κ. ΚΙΟΝΙΟΥ-ΑΝΩΓΗΣ

 

 

 

Παρέχει κάθε είδους διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη προς τα ατομικά διοικητικά αιρετά όργανα του Δήμου, δηλαδή, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους (οργάνωση και ρύθμιση συναντήσεων, παραγωγή, διεκπεραίωση, διαχείριση και αρχειοθέτηση εγγράφων, τήρηση πρωτοκόλλου, τήρηση αρχείου αποφάσεων ατομικών  οργάνων κλπ). ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

αναπληρώτρια

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

Παρέχει διοικητική υποστήριξη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αναπληρώτρια

Θωμά Ιωάννα

Παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στις Δημοτικές Παρατάξεις. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αναπληρώτρια

Θωμά Ιωάννα

Μεριμνά για την ενημέρωση των πολιτικών οργάνων και των υπηρεσιών του Δήμου για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα όργανα του Δήμου. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αναπληρώτρια

Θωμά Ιωάννα

Τηρεί το αρχείο των εκπροσώπων του Δήμου σε διαφόρους φορείς και όργανα και μεριμνά για την αποστολή στοιχείων στους εκπροσώπους και την παραλαβή και διεκπεραίωση των εκθέσεων που υποβάλλουν στο Δήμο. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αναπληρώτρια

Θωμά Ιωάννα

(Αρμοδιότητες σε θέματα δημοτικής κατάστασης)  
  1. Τηρεί και ενημερώνει τα μητρώα του δημοτολογίου  σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες και τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία για τη δημιουργία και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου.
  2. Τηρεί και ενημερώνει τα μητρώα αρρένων σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες και τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.
ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ αναπληρώτρια

Παΐζη Χρυσοστόμη

 

 

ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Μεριμνά για την πρόσληψη και αλλαγή επωνύμου, καθώς και την  πρόσληψη πατρωνύμου και μητρωνύμου από παιδιά, που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους ή είναι αγνώστων γονέων. ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ αναπληρώτρια

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μεριμνά για τον εξελληνισμό του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών, που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Χορηγεί άδειες πολιτικού γάμου και μεριμνά για την τέλεση των γάμων αυτών. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Ενημερώνει περιοδικά τις δημόσιες υπηρεσίες για τις μεταβολές προσωπικής κατάστασης που προκύπτουν από τα τηρούμενα στοιχεία. ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ αναπληρώτρια

Παΐζη Χρυσοστόμη

Εκδίδει κάθε είδους πιστοποιητικά ατομικής και οικογενειακής κατάστασης καθώς και κάθε είδους βεβαιώσεις, καταλόγους και πίνακες με τα στοιχεία που αναγράφονται στα ανωτέρω Μητρώα. ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ αναπληρώτρια

Παΐζη Χρυσοστόμη

Συνεργάζεται με άλλους Δήμους και δημόσιες υπηρεσίες στις περιπτώσεις μεταβολών των μητρώων σε αντιστοιχία προς ανάλογα αρχεία που τηρούνται εκεί. ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ αναπληρώτρια

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μεριμνά για την τήρηση των υποχρεώσεων του Δήμου που προκύπτουν από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.  ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

(Αρμοδιότητες σε θέματα Ληξιαρχείου)  
Τηρεί και ενημερώνει τα  ληξιαρχικά βιβλία και αρχεία, στα οποία καταχωρούνται τα ληξιαρχικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιφέρεια του Δήμου (γεννήσεις, γάμοι, θάνατοι) καθώς και κάθε μεταγενέστερο γεγονός που συνδέεται με αυτά (π.χ. διαζύγια), σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Τηρεί αρχεία επισήμων εγγράφων ληξιαρχικών γεγονότων. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Εκδίδει  αποσπάσματα των ληξιαρχικών πράξεων ή άλλα θεσμοθετημένα πιστοποιητικά. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Ενημερώνει τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων Δήμων για τα ληξιαρχικά γεγονότα που επηρεάζουν τα στοιχεία των μητρώων / αρχείων που τηρούνται στα Τμήματα αυτά. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Συνεργάζεται με Ληξιαρχεία άλλων Δήμων σε περιπτώσεις μεταβολών ή προσθήκης ληξιαρχικών πράξεων που βρίσκονται καταχωρημένες εκεί. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

(Αρμοδιότητες σε θέματα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης)  
Τηρεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία περί ιθαγένειας, αλλοδαπών και μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:

(α) Τηρεί Μητρώο Αλλοδαπών.

(β) Παραλαμβάνει αιτήσεις , ελέγχει τα δικαιολογητικά και τα προωθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για την χορήγηση και ανανέωση αδειών παραμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα.

(γ) Παραλαμβάνει αιτήσεις και δικαιολογητικά για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση και τις προωθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

(δ) Επιδίδει σχετικές με τα ανωτέρω αποφάσεις σε αλλοδαπούς.

ε) Τήρηση υποχρεώσεων που προκύπτουν από ισχύουσα νομοθεσία (καθορισμός ιθαγένειας-ανάκτηση ελληνικής ιθαγένειας κλπ)

ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ αναπληρώτρια

Μαρούλη Πιστούλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

        αναπληρώτριες

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

(Αρμοδιότητες σε θέματα  ανθρώπινου δυναμικού)  
Μεριμνά για την εφαρμογή του  συστήματος  αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δήμο και την τήρηση των σχετικών στοιχείων. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εισηγείται και παρακολουθεί την υλοποίηση μέτρων επιπρόσθετης στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου ( πχ. οργάνωση μετακινήσεων του προσωπικού στις εγκαταστάσεις του Δήμου,  παιδικοί σταθμοί κλπ). ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Σχεδιάζει,, εισηγείται  και οργανώνει  προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Παρακολουθεί την υλοποίηση των προγραμμάτων και μεριμνά για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών στην πράξη.

Μεριμνά για την τήρηση των  νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων που ισχύουν εκάστοτε και ρυθμίζουν τις σχέσεις  του Δήμου με το ανθρώπινο δυναμικό του ( πχ. θέματα μισθολογικά, ωραρίου, αδειών , ασθενειών, υπερωριών, απολύσεων, διεκδικήσεων κλπ).

ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Μεριμνά για τη  διενέργεια και ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων εργασίας με βάση τις νόμιμες διαδικασίες. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Τηρεί τα Μητρώα του  Προσωπικού στο οποίο καταγράφονται τα στοιχεία της ατομικής και οικογενειακής του κατάστασης, οι κάθε είδους μεταβολές στην εργασιακή του ζωή (προσλήψεις, απολύσεις, αλλαγές θέσεων εργασίας, αμοιβές, άδειες, απουσίες, αξιολογήσεις κλπ) και τα προσόντα του. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Σχεδιάζει και  εισηγείται   βελτιώσεις  και  παρακολουθεί την  εφαρμογή όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την απασχόληση των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (τήρηση ωραρίου, έγκριση και πραγματοποίηση υπερωριών κλπ). ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Συγκεντρώνει τα στοιχεία απασχόλησης και τις μεταβολές των στοιχείων των εργαζομένων που επηρεάζουν τις αμοιβές τους και ενημερώνει έγκαιρα τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες , ώστε να προωθείται έγκαιρα η πληρωμή των εργαζομένων και η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Συνεργάζεται με τους Προϊσταμένους  των επιμέρους διοικητικών ενοτήτων του Δήμου και τους ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε εργασιακά θέματα (διαχείριση παρουσιών, υπερωριών, βεβαιώσεων προς το προσωπικό κλπ). ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Εκδίδει κάθε είδους  βεβαιώσεις προς το προσωπικό για θέματα που άπτονται της απασχόλησής τους στο Δήμο. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Αναπληρωτής ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

(Αρμοδιότητες σε θέματα διοικητικής μέριμνας)  
Μεριμνά για την φύλαξη, την ασφάλεια  και την καθαριότητα των κάθε είδους εγκαταστάσεων του Δήμου. ΜΟΛΦΕΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

Μεριμνά για την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών των κτιριακών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Δήμου. ΜΟΛΦΕΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μεριμνά για τις μετακινήσεις και μεταφορές του προσωπικού του Δήμου. ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Μεριμνά για τη λειτουργία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Δήμου και διεκπεραιώνει τα σχετικά έγγραφα σε συνεργασία με τις γραμματείες των επιμέρους υπηρεσιών. ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μεριμνά για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου. ΜΑΡΟΥΛΗ ΠΙΣΤΟΥΛΑ

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(Αρμοδιότητες Γραφείου Οικονομικών Υπηρεσιών)
(Αρμοδιότητες σε θέματα προϋπολογισμού και οικονομικής πληροφόρησης)  
Μεριμνά  για την τήρηση του συστήματος κατάρτισης των Προϋπολογισμών του Δήμου. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Συνεργάζεται με τις επιμέρους δημοτικές υπηρεσίες για την παροχή οικονομικών στοιχείων , κατευθύνσεων και προτύπων που θα επιτρέπουν την κατάρτιση από τις υπηρεσίες των προϋπολογισμών τους σε συνάρτηση με τα αντίστοιχα προγράμματά τους. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Συγκεντρώνει  τους επιμέρους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών και  διαμορφώνει και εισηγείται τους  συνολικούς  Προϋπολογισμούς του Δήμου  προς έγκριση από τα αρμόδια όργανα. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Παρακολουθεί την εκτέλεση των Προϋπολογισμών, επισημαίνει τις αποκλίσεις μεταξύ απολογιστικών και προϋπολογιστικών μεγεθών , μεριμνά για την  ερμηνεία των αποκλίσεων και εισηγείται τις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
Συνεργάζεται με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου για την τήρηση των διαδικασιών αμφίδρομης ενημέρωσης και ροής των οικονομικών πληροφοριών που σχετίζονται με την εκτέλεση και την αναθεώρηση των  προϋπολογισμών κάθε υπηρεσίας .          ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ  

          ΝΙΚΟΛΑΟΣ

   ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

Μεριμνά  για την σύνταξη και υποβολή στα αρμόδια όργανα τα περιοδικά οικονομικά απολογιστικά στοιχεία, σύμφωνα με το σύστημα οικονομικής πληροφόρησης που εφαρμόζει ο Δήμος. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
Παρακολουθεί  την κατάρτιση και την εξέλιξη των ταμειακών προγραμμάτων του Δήμου. Διερευνά τις ταμειακές ανάγκες και  εισηγείται τις κατάλληλες  μεθόδους για την αντιμετώπιση των ταμειακών αναγκών του Δήμου (π.χ. δανεισμός) . Μεριμνά για την εφαρμογή  των αποφάσεων που σχετίζονται με την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Δήμου. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
Συνεργάζεται με τις τράπεζες και μεριμνά για την αξιοποίηση των διαθεσίμων του Δήμου. ΜΙΧΑΛΟΠΟΎΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
(Αρμοδιότητες σε θέματα λογιστηρίου και αποθηκών)  
Τηρεί το σύστημα λογιστικής απεικόνισης των οικονομικών πράξεων του Δήμου (Γενική και αναλυτική λογιστική ). Τηρεί  τις σχετικών λογιστικές διαδικασίες καθώς και τα αντίστοιχα λογιστικά βιβλία και στοιχεία που προβλέπονται από την νομοθεσία. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Τηρεί τα  αρχεία των κάθε είδους παραστατικών που απαιτούνται για την ενημέρωση του συστήματος λογιστικής απεικόνισης των οικονομικών πράξεων του Δήμου. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Παρακολουθεί και μεριμνά για την  εκπλήρωση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του Δήμου. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

 Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακολουθεί και ελέγχει τη λογιστική συμφωνία των δοσοληπτικών λογαριασμών με τράπεζες, προμηθευτές, πιστωτές και άλλους συναλλασσομένους με τον Δήμο , καθώς και των δοσοληπτικών λογαριασμών με τα νομικά πρόσωπα και τα ιδρύματα του Δήμου.         ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

             ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  

          Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Εκδίδει τις  λογιστικές και οικονομικές καταστάσεις που συνδέονται με το τηρούμενο λογιστικό σχέδιο (πχ. ισολογισμοί και αποτελέσματα χρήσης) και ενημερώνει σχετικά τα αρμόδια όργανα του Δήμου  με βάση τις ισχύουσες διαδικασίες. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Παρέχει κάθε είδους  πληροφόρηση προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου  και τις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες για την εξέλιξη των λογιστικών μεγεθών του Δήμου. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Μεριμνά για την παροχή κάθε είδους στοιχείων που ζητούνται από Δημόσιες/Ελεγκτικές Υπηρεσίες σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν εκάστοτε. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Τηρεί ειδικά  συστήματα λογιστικής και οικονομικής διαχείρισης Προγραμμάτων και Έργων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος και που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή/και από ευρωπαϊκούς ή διεθνείς πόρους.       ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

             ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  

          Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τηρεί αρχείο Παραστατικών Διαχείρισης των προηγουμένων προγραμμάτων και έργων  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους ειδικούς κανονισμούς των φορέων από τους προέρχεται η σχετική χρηματοδότηση.

Μεριμνά για την ετοιμασία των περιοδικών οικονομικών αναφορών που σχετίζονται με την πρόοδο των προηγουμένων προγραμμάτων και έργων.

      ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

             ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  

          Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

α) Τηρεί το  αρχείο συμβάσεων για υπηρεσίες, έργα και προμήθειες που αναθέτει ο Δήμος.

β) Παραλαμβάνει και ελέγχει τα κάθε φύσης παραστατικά που απαιτούνται  κατά περίπτωση για την πληρωμή των οφειλών του Δήμου στους αντίστοιχους δικαιούχους και ελέγχει την  ύπαρξη των προϋποθέσεων για τη διενέργεια πληρωμών του Δήμου με βάση τις διατάξεις των αντιστοίχων συμβάσεων.

ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

 

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Ελέγχει  την πρόβλεψη των οφειλών στους αντίστοιχους κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου και ελέγχει την επάρκεια των αντίστοιχων πιστώσεων. ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ Αναπληρωτής

 Μήτσουρας Νικόλαος

Έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας των δικαιολογητικών και γενικά των παραστατικών στοιχείων κάθε δαπάνης. Εκδίδει τα  εντάλματα πληρωμής των οφειλών του Δήμου και τα αποστέλλει  στο Ταμείο για πληρωμή, καθώς και στην Υπηρεσία Επιτρόπου τα ΧΕΠ των δαπανών οι οποίες υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο προκειμένου να εγκριθούν. Τηρεί ρητά την διαδικασία όπως ορίζουν οι διατάξεις του Π.Δ. 80/2016 «περί ανάληψης υποχρεώσεων από τους διατάκτες.

Παρακολουθεί και εισηγείται ΧΕΠ προπληρωμής. Μεριμνά για την πληρωμή των περιοδικών επαναλαμβανομένων δαπανών (μίσθωμα, λογαριασμοί κλπ).

ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ Αναπληρωτής

 Μήτσουρας Νικόλαος

Μεριμνά για την παραλαβή από τους αντίστοιχους προμηθευτές των κάθε είδους υλικών παγίων(μηχανήματα-εξοπλισμός) ή αναλωσίμων που απαιτεί η λειτουργία του Δήμου. ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ αναπληρώτρια Μιχαλοπούλου Μαργαρίτα
Μεριμνά για την ενημέρωση των διαχειριστικών βιβλίων των αποθηκών (κατά ποσότητα και αξία )με τα εισαγόμενα και εξαγόμενα  είδη, και την τήρηση των διαδικασιών χορήγησης των ειδών που τηρούνται στα αποθέματα των αποθηκών του Δήμου. ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ αναπληρώτρια Μιχαλοπούλου Μαργαρίτα
Παρακολουθεί τα αποθεμάτων των αποθηκών και διατυπώνει εισηγήσεις για την ανάγκη ανανέωσής τους. Συνεργάζεται σχετικά με τις δημοτικές υπηρεσίες που κάνουν χρήση των υλικών των αποθηκών. ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ αναπληρώτρια Μιχαλοπούλου Μαργαρίτα
Τηρεί το αρχείο των  παγίων κινητών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου (μηχανήματα , οχήματα, συσκευές, εξοπλισμός κλπ.) και παρακολουθεί την κατανομή των παγίων αυτών στις υπηρεσίες του Δήμου. ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ αναπληρώτρια Μιχαλοπούλου Μαργαρίτα
Τηρεί τις διαδικασίες χαρακτηρισμού υλικών ως αχρήστων ή ως υλικών που πλεονάζουν και τήρηση των διαδικασιών καταστροφής, απομάκρυνσης ή εκποίησής τους . ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

αναπληρωτής

 Μήτσουρας Νικόλαος

Μεριμνά για την τήρηση των διαδικασιών των περιοδικών απογραφών των κάθε είδους υλικών και εξοπλισμού του Δήμου. ΓΟΝΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ αναπληρωτής

Μήτσουρας Νικόλαος

Συγκεντρώνει τα στοιχεία μεταβολών και των αντιστοίχων καταβληθέντων παροχών ή καταλογισθέντων ποσών προς το προσωπικό του Δήμου, που έχουν επίδραση στην διαμόρφωση των αμοιβών του και μεριμνά για την έκδοση των μισθολογικών καταστάσεων και την πληρωμή των αμοιβών. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ αναπληρωτές

Μήτσουρας Νικόλαος

Γονατά Ειρήνη

Μεριμνά για τη έκδοση βεβαιώσεων καταβληθεισών αμοιβών προς το προσωπικό του Δήμου και  για τον υπολογισμό και την απόδοση προς τα ασφαλιστικά ταμεία των αντιστοίχων ασφαλιστικών εισφορών. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ αναπληρωτές

Μήτσουρας Νικόλαος

Γονατά Ειρήνη

   
(Αρμοδιότητες σε θέματα εσόδων και περιουσίας)  
Συγκεντρώνει στοιχεία για την εξακρίβωση των υπόχρεων και του ύψους των χρηματικών υποχρεώσεων προς τον Δήμο των φυσικών και νομικών προσώπων για φόρους, εισφορές, τέλη, δικαιώματα που περιοδικά πρέπει να καταβάλλονται στο Δήμο με βάση τις ισχύουσες εκάστοτε διατάξεις της νομοθεσίας.       ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ελέγχει την ακρίβεια των μεγεθών με βάση τα οποία υπολογίζονται το ύψος ανά υπόχρεο των προηγούμενων φόρων, εισφορών, τελών, δικαιωμάτων κλπ. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημιουργεί και τηρεί αρχεία υπόχρεων για την καταβολή των επιμέρους ποσών που αποτελούν τακτικά έσοδα του Δήμου. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Επεξεργάζεται  στοιχεία και υπολογίζει περιοδικά το ύψος των οφειλομένων ποσών κατά κατηγορία προσόδου και υπόχρεο. Καταρτίζει  βεβαιωτικούς καταλόγους υπόχρεων και αντίστοιχων οφειλόμενων ποσών κατά κατηγορία προσόδου. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μεριμνά για την ενημέρωση των υπόχρεων για την καταβολή των προηγουμένων οφειλομένων ποσών και μεριμνά για την τήρηση των διαδικασιών που ισχύουν για τις προσφυγές των υπόχρεων όταν αμφισβητούν το ύψος των οφειλόμενων ποσών . ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οριστικοποιεί τους βεβαιωτικούς καταλόγους μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών των τυχόν προσφυγών για την εκτέλεση των αντιστοίχων εισπράξεων. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τηρεί τις αντίστοιχες διαδικασίες και εκδίδει βεβαιώσεις που σχετίζονται με την είσπραξη διαφόρων τελών, δικαιωμάτων ή εισφορών. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παρακολουθεί και μεριμνά  για την τήρηση όλων των οικονομικών δοσοληψιών που σχετίζονται με τη λειτουργία της παροχής υπηρεσιών του Δήμου μέσω των νεκροταφείων, σφαγείων, δημοτικών αγορών, της ύδρευσης κλπ. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τηρεί τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αποδοχή και την αξιοποίηση των  δωρεών και των κληροδοτημάτων προς τον Δήμο, σύμφωνα με τους αντιστοίχους όρους. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τηρεί τα  αρχεία της δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε  ηλεκτρονική και φυσική μορφή ( φάκελοι με στοιχεία περιγραφικά και ιδιοκτησιακά έγγραφα) ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μεριμνά για την διερεύνηση μεθόδων αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και διατυπώνει σχετικές εισηγήσεις προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μεριμνά για την προώθηση της αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Δήμου και τη διαχείριση της εκμετάλλευσης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας (πχ. κατάρτιση συμβάσεων μισθώσεων, μέριμνα είσπραξης μισθωμάτων κλπ.) ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Έκδοση – καταγραφή καταλόγων λογαριασμών ύδρευσης.        ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

             ΙΩΑΝΝΗΣ

 

(Αρμοδιότητες σε θέματα προμηθειών υλικών / εξοπλισμού / υπηρεσιών)  
Σχεδιάζει τις εσωτερικές διαδικασίες για την κατάρτιση του προγράμματος απαιτουμένων προμηθειών και υπηρεσιών (εκτός του πεδίου του Μ. 3316 / 2005) του Δήμου,  συγκεντρώνει τις αιτήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, εξετάζει την σκοπιμότητα αυτών και διαμορφώνει περιοδικά προγράμματα για την προμήθεια κάθε είδους υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών και εισηγείται αυτά για έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου ( υλικά για την εκτέλεση τεχνικών έργων, ανταλλακτικά, λιπαντικά, καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα,  μηχανήματα, εργαλεία, έπιπλα, είδη γραφείου, μισθώσεις μεταφορικών μέσων, ασφαλίσεις κλπ). ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ

Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Διενεργεί έρευνες αγοράς για την τεκμηρίωση της διαθεσιμότητας των ειδών ή των υπηρεσιών που ενδιαφέρουν το Δήμο και τη λήψη στοιχείων τιμών προμήθειας ή υπηρεσίας. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

α) Διενεργεί τις διαδικασίες για την ανάθεση των προμηθειών και των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, ήτοι μεριμνά για την παραλαβή προδιαγραφών σε συνεργασία με τα αρμόδια κάθε φορά τμήματα του Δήμου, καταρτίζει το σχέδιο της διακήρυξης, των συμβάσεων.

β) Κατάρτιση προδιαγραφών, αποφάσεων και εισηγείται τη συγκρότηση όλων των επιτροπών που απαιτούνται (διενέργειας διαγωνισμών, αξιολόγησης των προσφορών και παραλαβής των ειδών) στο κάθε φορά αρμόδιο αποφαινόμενο όργανο του Δήμου, παρακολουθεί τη λειτουργία τους και γενικά μεριμνά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκτέλεση κάθε προμήθειας ή υπηρεσίας μέχρι και την οριστική παραλαβή της, σύμφωνα πάντοτε με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μεριμνά για την τήρηση των διαδικασιών χαρακτηρισμού υλικών / εξοπλισμού ως αχρήστων ή ως υλικών που πλεονάζουν και τηρεί τις διαδικασίες καταστροφής, απομάκρυνσης ή εκποίησης των υλικών αυτών. ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τηρεί τα πληροφοριακά αρχεία και έγγραφα των συμβάσεων προμηθειών και υπηρεσιών (αρχείο προμηθευομένων ειδών, αρχείο προμηθευτών, αρχείο φακέλων προμηθειών). ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ Αναπληρωτής

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

(Αρμοδιότητες λειτουργίας Ταμείου)  
Διενεργεί τις πληρωμές προς τους δικαιούχους με βάση τα Εντάλματα Πληρωμών και μετά από έλεγχο των δικαιολογητικών που ορίζει ο νόμος. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

Καταγράφει τις διενεργούμενες πληρωμές σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και μεριμνά για την απόδοση των κάθε φύσης κρατήσεων υπέρ τρίτων που αντιστοιχούν στα επιμέρους εντάλματα πληρωμής. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Παραλαμβάνει τους βεβαιωτικούς καταλόγους των υπόχρεων και των αντιστοίχων οφειλομένων στο Δήμο ποσών κατά κατηγορία εσόδου. Εκδίδει και μεριμνά για την κοινοποίηση ειδικών προσκλήσεων προς τους οφειλέτες. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Διενεργεί τις  εισπράξεις  των οφειλών προς τον Δήμο και ενημερώνει το λογιστικό σύστημα του Δήμου με τις σχετικές ταμειακές εγγραφές. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Παρακολουθεί την τακτοποίηση των υποχρεώσεων των οφειλετών προς τον Δήμο και ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις καθυστερούμενες οφειλές. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Παρακολουθεί και ελέγχει τους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Δήμου που ασχολούνται με εισπράξεις. (αποκεντρωμένες υπηρεσίες, κοιμητήρια, σφαγεία, δημοτικές αγορές κλπ) ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Τηρεί τις διαδικασίες συναλλαγών με τις Τράπεζες για την τοποθέτηση των χρηματικών διαθεσίμων και την διενέργεια εισπράξεων και πληρωμών μέσω επιταγών. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

 Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Τηρεί το αναγκαίο φυσικό ταμείο στα γραφεία του Δήμου. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Τηρεί αρχεία των  κάθε είδους παραστατικών και αντιστοίχων δικαιολογητικών που χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση του λογιστικού συστήματος του Δήμου με τις ταμειακές εγγραφές. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

Παρακολουθεί την ταμειακή ρευστότητα και προγραμματίζει τις πληρωμές σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Αναπληρωτής Βλασσόπουλος Ιωάννης

 

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Αυτοτελές Γραφείο Κ.Ε.Π.

Το Αυτοτελές Γραφείο Κ.Ε.Π. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) είναι αρμόδιο για την παροχή διοικητικών πληροφοριών και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής πράξης, σε συνεργασία με τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου. Εσωτερικών. Ειδικότερα το Γραφείο :

Ενημερώνει και πληροφορεί τους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων σχετικών με τις δημόσιες υπηρεσίες. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Παραλαμβάνει αιτήσεις πολιτών για την διεκπεραίωση υποθέσεών τους από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, ελέγχει την πληρότητά τους και σε περίπτωση που για την διεκπεραίωση της υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά, που δεν υποβάλλονται μαζί με την αίτηση, τα αναζητά και τα παραλαμβάνει με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από σχετική εξουσιοδότηση των πολιτών. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Διαβιβάζει πλήρεις τους φακέλους των υποθέσεων των πολιτών στην αρμόδια για την διεκπεραίωσή τους υπηρεσία με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Παραλαμβάνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα τελικά έγγραφα που έχουν ζητηθεί από τους πολίτες και μεριμνά για την παράδοσή τους  στους πολίτες, είτε με αποστολή, είτε μέσω του ΚΕΠ. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Παρέχει διάφορες υπηρεσίες στους πολίτες σύμφωνα με τον γενικό σχεδιασμό των ΚΕΠ ( επικύρωση εγγράφων, θεώρηση γνησίου υπογραφής, χορήγηση παράβολων, χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας κλπ). ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Τηρεί αρχεία και επεξεργάζεται στατιστικά στοιχεία από την δράση του ΚΕΠ. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Παρακολουθεί και υποστηρίζει την εφαρμογή του προγράμματος e-kep για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένους οικισμούς του Δήμου. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Υποδέχεται από άλλα Κ.Ε.Π. αιτήσεις πολιτών η διεκπεραίωση των οποίων εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου. Προωθεί τα αιτήματα αυτά στις αρμόδιες για τη διεκπεραίωσή τους υπηρεσίες και παρακολουθεί τη διαδικασία της διεκπεραίωσης και την τήρηση των νόμιμων χρονικών προθεσμιών. Παραλαμβάνει τα σχετικά έγγραφα από τις υπηρεσίες και τα αποστέλλει στα Κ.Ε.Π. της αρχικής υποβολής των αιτήσεων. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

Υποδέχεται και διαχειρίζεται τα παράπονα και τις προτάσεις των πολιτών για βελτιώσεις των διοικητικών διαδικασιών. ΚΑΧΡΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΣΤΑΘΟΥΛΑ

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας Περιβάλλοντος

Το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος είναι αρμόδιο για τη μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών έργων του Δήμου,  την προστασία και αναβάθμιση του τοπικού φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την εξασφάλιση της αποκομιδής και της μεταφοράς των απορριμμάτων, την χωριστή αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και για τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, τη λειτουργία των Κοιμητηρίων και δημοτικών σφαγείων.  Συγχρόνως το Τμήμα είναι αρμόδιο για την εξασφάλιση βελτιωμένων συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης και κυκλοφορίας των δημοτών και των οχημάτων τους, καθώς και για τον έλεγχο εγκαταστάσεων και την έκδοση αδειών εγκαταστάσεων και εγκαταστατών κυρίως στον τομέα των μεταφορών. Το Τμήμα έχει και την αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας στο επίπεδο του Δήμου. Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες του Τμήματος στο πλαίσιο της αποστολής του, καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων. Οι αρμοδιότητες των επί μέρους ενοτήτων του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος είναι οι εξής:

Αρμοδιότητες Γραφείου Τεχνικών Έργων

Το αντικείμενο του Γραφείου αφορά στη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και επισκευή :

  • συγκοινωνιακών έργων (κατασκευές νέων έργων οδοποιίας, συντήρηση υφιστάμενου οδικού δικτύου, κατασκευές γεφυρών, κόμβων και διαβάσεων κλπ)
  • κτιριακών έργων (κατασκευή, συντήρηση, επισκευή, διακόσμηση και εξοπλισμός των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων),
  • έργων διαμόρφωσης, διαρρύθμισης και εξωραϊσμού  των κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή του Δήμου (πεζόδρομοι, πλατείες, παιδικές χαρές, τεχνικά έργα χώρων πρασίνου, αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, κοιμητήρια κλπ).
  • υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων

Επίσης το Γραφείο :

  • Μεριμνά για τον καθαρισμό και την αστυνόμευση των ρεμάτων και των απαλλοτριώσεων χώρων παρά τα ρέματα.
  • Διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα των χαλύβων οπλισμού σκυροδέματος και η ποιότητα των προϊόντων τσιμέντου.

Οι αρμοδιότητες του Γραφείου περιλαμβάνουν :

 

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΜΟΛΦΕΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Συνεργάζεται με το Γραφείο Προγραμματισμού κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων δράσης του Δήμου που αφορούν την υλοποίηση των τεχνικών έργων.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΛΦΕΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

Μεριμνά για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την υλοποίηση των έργων του Γραφείου (εκπόνηση με προσωπικό του Γραφείου ή με ανάθεση σε τρίτους). Επιβλέπει την καλή εκπόνηση των μελετών. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Τηρεί και παρακολουθεί τη διαδικασίας κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την εκτέλεση δημοσίων έργων. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Συντάσσει τεχνικές προδιαγραφές και προσδιορίζει τις ανάγκες κάθε έργου σε υλικά, εργαλεία, τεχνικό εξοπλισμό ανθρώπινο δυναμικό κλπ και εισηγείται την μεθοδολογία εκτέλεσης κάθε έργου ( με αυτεπιστασία ή με ανάθεση σε τρίτους). ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Επιβλέπει την εκτέλεση των έργων του Γραφείου που εκτελούνται με αυτεπιστασία. Συγκροτεί, οργανώνει και διοικεί τα σχετικά συνεργεία του Δήμου. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Συνεργάζεται με τις Οικονομικές Υπηρεσίες για την καλή εκτέλεση των διαδικασιών ανάθεσης των μελετών και της εκτέλεσης των έργων σε τρίτους. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Επιβλέπει την εκτέλεση των έργων του Γραφείου που ανατίθενται σε τρίτους. Διενεργεί επιμετρήσεις εργασιών και ελέγχει τις πιστοποιήσεις εργασιών που υποβάλλονται από τρίτους. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Μεριμνά για τις διαδικασίες παραλαβής των έργων που εκτελούνται από τρίτους. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Μεριμνά για τον σωστό χειρισμό και την αξιοποίηση των μηχανημάτων και γενικά του τεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί το Γραφείο.  

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Συγκροτεί, οργανώνει και διοικεί συνεργεία αμέσου επέμβασης σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών εκτός προγράμματος. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Τηρεί τεχνικά αρχεία με αναλυτικά στοιχεία των έργων που εκτελεί ( αναλώσεις υλικών, απασχόληση τεχνικού προσωπικού, απασχόληση τεχνικού εξοπλισμού, στοιχεία κόστους κλπ) και αντίστοιχα αρχεία μελετών και σχεδίων (φάκελοι των έργων). Εξάγει περιοδικά στατιστικά στοιχεία και δείκτες από την εκτέλεση των έργων του Γραφείου. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Αρμοδιότητες Γραφείου Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών  
(Αρμοδιότητες μελέτης και εκτέλεσης έργων)  
Μελετά και εκτελεί έργα που αφορούν:

(α)Στην επέκταση, συντήρηση, επισκευή και βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των οδών και γενικά των υπαιθρίων χώρων του Δήμου, καθώς και του φωτισμού για την ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

(β)Στην επέκταση, συντήρηση και επισκευή του δικτύου φωτεινής σηματοδότησης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Δήμου.

(γ)Στην εγκατάσταση και συντήρηση κάθε είδους πληροφοριακών πινακίδων στην περιοχή του Δήμου (πινακίδες ονομασίας οδών και πλατειών, αρίθμησης κτιρίων, παροχής πληροφοριών σε οδηγούς και διερχομένους, πινακίδες στάσεων συγκοινωνιακών μέσων κλπ).

(δ)Στην εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

(ε)Στην εκτέλεση εργασιών σήμανσης και διαγράμμισης οδών, καθώς και τοποθέτησης και συντήρησης προστατευτικών μέσων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.

(στ)Στη συντήρηση, επισκευή ή βελτίωση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των κάθε είδους Η/Μ εγκαταστάσεων των Δήμου.

Για τα ανωτέρω έργα οι αρμοδιότητες του Γραφείου είναι ανάλογες με εκείνες του Γραφείου Τεχνικών Έργων.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
(Αρμοδιότητες σε θέματα συγκοινωνιών και κυκλοφορίας)  
Μεριμνά  για την εξασφάλιση ικανοποιητικού δικτύου αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο και τη ρύθμιση σχετικών θεμάτων . Στο πλαίσιο αυτό:

(α) Μεριμνά για την άσκηση, με δυνατότητα επιβολής κομίστρου, συγκοινωνιακού έργου για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, εφόσον το έργο αυτό δεν εξυπηρετείται από υφιστάμενη γραμμή. Η άσκηση συγκοινωνιακού έργου είναι δυνατόν να γίνεται είτε με ιδιόκτητα μέσα, είτε με τη χρήση μισθωμένων μέσων και υπηρεσιών.

(β) Μεριμνά για τη διενέργεια μεταφορών για τη μετακίνηση κατοίκων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, παιδιά), είναι εργαζόμενοι στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ή είναι μαθητές που μετακινούνται στον τόπο που λειτουργεί το σχολείο.

(γ) Καθορίζει  τις αστικές γραμμές λεωφορείων, καθώς και την αφετηρία, τη διαδρομή, τις στάσεις και το τέρμα των αντίστοιχων γραμμών.

(δ) Εισηγείται τον καθορισμό κομίστρων των αστικών φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου.

(ε) Καθορίζει  τις προδιαγραφές των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών των αστικών και υπεραστικών γραμμών.

(στ) Εισηγείται την ανάκληση άδειας κυκλοφορίας αστικού λεωφορείου, από τον κύκλο εργασίας, εντός του ιδίου ημερολογιακού έτους.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μεριμνά  για την εξασφάλιση ικανοποιητικού δικτύου υπεραστικών γραμμών λεωφορείων στο Δήμο και τη ρύθμιση σχετικών θεμάτων . Στο πλαίσιο αυτό:

(α) Καθορίζει τις υπεραστικές γραμμές λεωφορείων, την αφετηρία, τη διαδρομή, τις στάσεις και το τέρμα κάθε λεωφορειακής γραμμής ΚΤΕΛ εντός του νησιού, καθώς και τις προδιαγραφές των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικών και υπεραστικών γραμμών.

(β) Καθορίζει τον ελάχιστο αριθμό των υποχρεωτικών δρομολογίων κοινών, ταχέων και υπερταχέων του ΚΤΕΛ, κατανέμει αυτά ανά 24ωρο, μετά από εισήγηση του ΚΤΕΛ, και καθορίζει το ύψος κομίστρου στα όρια ευθύνης κάθε ΚΤΕΛ.

(γ) Καθορίζει τα κόμιστρα υπεραστικών φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ρυθμίσεις της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2963 / 2001.

(δ) Εισηγείται την ανάκληση άδειας κυκλοφορίας υπεραστικού λεωφορείου από τον κύκλο εργασίας μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

(ε) Συγκροτεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επιβολής κυρώσεων σε φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου και σε ιδιοκτήτες λεωφορείων.

(στ) Καθορίζει τον αριθμό των νέων επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων με ή χωρίς μετρητή, που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση των σχετικών μεταφορικών αναγκών του Δήμου.

(ζ) Εισηγείται την ανάθεση της εκμετάλλευσης νέας υπεραστικής γραμμής στην περίπτωση που η μέση πληρότητα των πρώτων 6 μηνών λειτουργίας και εκμετάλλευσης της γραμμής από το ΚΤΕΛ, στο οποίο έχει χορηγηθεί η άδεια, αποδεικνύεται ότι είναι κατώτερη του 20 % , το ΚΤΕΛ αρνηθεί την εκμετάλλευση της

γραμμής και υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει αρνηθεί την πρόταση για κάλυψη των απωλειών εσόδων σε ποσοστό 20 %.

(η) Εκδίδει απόφαση για την αλλαγή έδρας επιβατηγών οχημάτων δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2. του ν. 3109 / 2003.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μεριμνά  και εισηγείται τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό :

(α) Μεριμνά για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας.

(β) Μεριμνά για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων,

(γ) Ρυθμίζει τα θέματα στάθμευσης των αυτοκινήτων και μεριμνά για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης τροχοφόρων και με δυνατότητα μίσθωσης ακινήτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

(δ) Λαμβάνει μέτρα για την απρόσκοπτη πρόσβαση στους κοινοχρήστους χώρους,

(ε) Μεριμνά για την ονομασία οδών και πλατειών, τοποθέτηση πινακίδων, αρίθμηση κτισμάτων  κλπ.

(στ) Μεριμνά για την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών.

(ζ) Απαγορεύει τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε συγκεκριμένους χώρους.

(η) Μεριμνά για την παραλαβή των αποσυρομένων δικύκλων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, όπου δεν υπάρχουν υποκαταστήματα του ΟΔΔΥ.

(θ) Καθορίζει το εξωτερικού χρώματος των ΤΑΞΙ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
(Αρμοδιότητες σε θέματα αδειών μεταφορών)  
Μεριμνά για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και επαγγελμάτων στον τομέα των μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό :

(α) Χορηγεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος τεχνιτών επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

(β) Χορηγεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα επιβατών και εμπορευμάτων.

(γ) Χορηγεί, ανανεώνει, ανακαλεί και αφαιρεί τις  άδειες εκγυμναστών, καθώς και ίδρυσης και λειτουργίας σχολών υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

(δ) Εκδίδει τις  άδειες ίδρυσης και λειτουργίας συνεργείων επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων,  και  διενεργεί επιθεωρήσεις και ηλεκτρολογικούς ελέγχους.

(ε) Χορηγεί εξουσιοδοτήσεις σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων για διάθεση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ),  και  παρακολουθεί και ελέγχει τα Κέντρα Ελέγχου Καυσαερίων.

(στ) Χορήγηση εξουσιοδοτήσεων σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων για τοποθέτηση συστημάτων περιορισμού ταχυτήτων.

(ζ) Θεωρεί τις Κάρτες Επιθεώρησης και Επισκευών των ενοικιαζόμενων οχημάτων.

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Αρμοδιότητες Γραφείου  Ύδρευσης – Αποχέτευσης  
Μεριμνά για την επισκευή, την συντήρηση και την καλή λειτουργία των υδραυλικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου και ακαθάρτου νερού (γεωτρήσεις, εργοστάσια αφαλάτωσης, δίκτυο ύδρευσης, υδατοδεξαμενές, δίκτυο αποχέτευσης, βιολογικός καθαρισμός κλπ). ΣΙΜΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ αναπληρωτής Λομβάρδος Παναγής
Προγραμματίζει, εισηγείται, σχεδιάζει και μεριμνά για την κατασκευάζει έργα επέκτασης ή ανανέωσης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου και των αντίστοιχων εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού. ΣΙΜΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ αναπληρωτής Λομβάρδος Παναγής
Μεριμνά για την καταγραφή των καταναλώσεων νερού στους υδρομετρητές και ενημερώνει  σχετικά τις Οικονομικές Υπηρεσίες για την είσπραξη του αντιτίμου των καταναλώσεων ΣΙΜΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευών στα δίκτυα ύδρευσης, εργοστάσια αφαλάτωσης, υδατοδεξαμενές και λοιπών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου. Συνεργείο ύδρευσης ΣΙΜΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΟΜΒΑΡΔΟΣ ΠΑΝΑΓ

ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕ

ΣΙΜΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αρμοδιότητες Γραφείου Περιβάλλοντος  και Καθαριότητας  
(Αρμοδιότητες σε θέματα περιβάλλοντος)  
Σχεδιάζει, προγραμματίζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων, δράσεων και μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος  στη περιοχή του Δήμου. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Μεριμνά για την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων και την καταπολέμηση της ρύπανσης στην περιοχή του Δήμου. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Παρακολουθεί την εφαρμογή των ρυθμίσεων που αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου, σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Μεριμνά για τη δημιουργία και καλή λειτουργία μηχανισμών και συστημάτων για την αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτό μεριμνά για :

(α)  την διαχείριση, σύμφωνα με τον αντίστοιχο σχεδιασμό που καταρτίζεται από την Περιφέρεια, των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, ανακύκλωσης και εν γένει αξιοποίησης, διάθεσης λειτουργίας σχετικών εγκαταστάσεων, κατασκευής μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης,

(β) την αποκατάσταση υφισταμένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ), σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία.

(γ) Την κατασκευή και διαχείριση συστημάτων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Ελέγχει και εισηγείται τη ρύθμιση θεμάτων περιβαλλοντικής προστασίας, σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις. Τα θέματα αυτά αφορούν ιδίως :

(α) Την ίδρυση  και λειτουργία σφαγείων.

(β) Τον καθορισμό των χώρων  για τη δημιουργία  κοιμητηρίων και την παροχή γνώμης για τον καθορισμό χώρων αποτέφρωσης νεκρών.

(γ) Την περιβαλλοντική αποκατάσταση και ανάπλαση περιοχών.

(δ) Την παροχή γνώμης για τον καθορισμό βιομηχανικών και Επιχειρησιακών Περιοχών (Β.Ε.Π.Ε.) και για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατ’ άρθρο 5 ν. 2545/1997 (ΦΕΚ 254, Α΄), σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία Πολεοδομίας και την υπηρεσία Φυσικών πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας.

(ε) Την παρακολούθηση προγραμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (π.χ. του προγράμματος Καθαρές Ακτές – Καθαρές Θάλασσες ).

(στ) Τη λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία  των κοινοχρήστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό μεριμνά για την τήρηση των υποχρεώσεων από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, προς καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων και αυτοτελών οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, προβαίνει υποχρεωτικά στον  αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων αυτών  και βεβαιώνει εις βάρος τους την ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου.

ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Μελετά, σχεδιάζει, εισηγείται και παρακολουθεί την εφαρμογή  συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή του Δήμου ( συστήματα και προγράμματα ανακύκλωσης). ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

Μεριμνά για τη λήψη μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

 

(Αρμοδιότητες στον τομέα της καθαριότητας)  
Μελετά την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος συλλογής και μεταφοράς και μεριμνά για την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας συλλογής και μεταφοράς. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Μελετά και εισηγείται για τις τεχνικές προδιαγραφές και τις αναγκαίες ποσότητες των κάθε είδους τεχνικών μέσων και υλικών που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση των παραπάνω λειτουργιών (οχήματα, τεχνικά μέσα , κάδοι κλπ). ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Συγκεντρώνει, τηρεί και επεξεργάζεται στοιχεία από την εκτέλεση των λειτουργιών  της καθαριότητας και διαμορφώνει και παρακολουθεί σχετικούς δείκτες αποδοτικότητας. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Διαμορφώνει τα κατάλληλα προγράμματα για τη διενέργεια των εργασιών καθαριότητας ( αποκομιδή απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, οδοκαθαρισμός, ειδικά συνεργεία κλπ). ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την κατάλληλη συγκρότηση και στελέχωση των διαφόρων συνεργείων και εισηγείται προγράμματα αναγκών ανθρώπινου δυναμικού ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Προσδιορίζει τα σημεία και μεριμνά για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Συγκροτεί τα συνεργεία για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων και των ανακυκλούμενων υλικών  και την μεταφορά τους στους ΧΥΤΑ ή τα εργοστάσια επεξεργασίας τους. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Διενεργεί με τα κατάλληλα συνεργεία και τεχνικά μέσα το έργο της αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων και των ανακυκλούμενων υλικών  και την μεταφορά τους στους ΧΥΤΑ ή τα εργοστάσια επεξεργασίας τους. Συνεργείο καθαριότητας

ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΑΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

 ΠΙΠΠΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μεριμνά για τον σωστό χειρισμό και την διατήρηση σε καλή κατάσταση των οχημάτων και τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν τα συνεργεία καθαριότητας του Γραφείου. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Μεριμνά για το πλύσιμο και την διατήρηση σε καλή κατάσταση των κάδων και των απορριμματοδοχείων συγκέντρωσης των απορριμμάτων και των ανακυκλούμενων υλικών. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
Διενεργεί με τα κατάλληλα συνεργεία και τεχνικά μέσα το έργο του  καθαρισμού των οδών, πλατειών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων του Δήμου και της συγκέντρωσης  των απορριμμάτων στους ειδικούς κάδους. ΓΡΙΒΑΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Συγκροτεί ειδικά συνεργεία και διενεργεί  παρεμφερείς εργασίες όπως η περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων, ο καθαρισμός από παράνομες αφίσες και διαφημίσεις, ο καθαρισμός εγκαταλελειμμένων οικιών κλπ. ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αναπληρωτής Κωστόπουλος Δήμος
(Αρμοδιότητες διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων)  
Διαχειρίζεται τα οχήματα του Δήμου (απορριμματοφόρα, διάφορα αυτοκινούμενα μηχανήματα, φορτηγά και επιβατηγά οχήματα) μεριμνώντας για τη στελέχωσή τους, την ασφάλισή τους και τον εφοδιασμό με όλα τα σχετικά με την κίνηση έγγραφα. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ αναπληρωτής

Μιχαλόπουλος Δημήτριος

Διερευνά τις συνθήκες τυχόν ατυχημάτων και μεριμνά για την αποκατάσταση βλαβών και αποτελεσμάτων ατυχημάτων. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

αναπληρωτής

Μιχαλόπουλος Δημήτριος

Σχεδιάζει και εφαρμόζει τα προγράμματα προληπτικής συντήρησης των κάθε είδους οχημάτων και κινητών μηχανημάτων του Δήμου. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

αναπληρωτής

Μιχαλόπουλος Δημήτριος

Μεριμνά για την αποκατάσταση κάθε είδους βλαβών και την επισκευή των οχημάτων και κινητών μηχανημάτων του Δήμου. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

αναπληρωτής

Μιχαλόπουλος Δημήτριος

Τηρεί την φυσική αποθήκη ανταλλακτικών και λοιπών υλικών που είναι αναγκαία για τη συντήρηση και την αποκατάσταση βλαβών των οχημάτων και κινητών μηχανημάτων του Δήμου. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

αναπληρωτής

Μιχαλόπουλος Δημήτριος

(Αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας)  
Διατυπώνει εισηγήσεις για το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας της περιοχής του Δήμου, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και μεριμνά για την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υποστηρίζει το συντονισμό και επιβλέπει το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μεριμνά για την διάθεση και συντονίζει την δράση του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόσληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επεξεργάζεται ειδικότερες προτάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασικών περιοχών του Δήμου, συμμετέχει στην οργάνωση της πυροπροστασίας των δασών και διατυπώνει προτάσεις για την αποκατάσταση των δασών. ΚΩΣΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(Αρμοδιότητες διαχείρισης Κοιμητηρίων)  
Τηρεί τις διαδικασίες λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και του ειδικότερους κανονισμούς λειτουργίας του Δήμου. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μεριμνά για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και για τη χορήγηση άδειας ταφής και αποτέφρωσης νεκρών. ΡΕΜΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Αναπληρωτές

Παΐζη Χρυσοστόμη

Μαρούλη Πιστούλα

Μεριμνά για την τήρηση των διαδικασιών και αρχείων καταγραφής των κάθε είδους πληροφοριακών στοιχείων που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τηρεί τις διαδικασίες και αρχεία που σχετίζονται με τις οικονομικές δοσοληψίες των πολιτών ως προς τη λειτουργία των κοιμητηρίων και συνεργάζεται με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για την απόδοση των εισπραττομένων ποσών. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μεριμνά για την καθαριότητα, ευπρέπεια, διακόσμηση των χώρων των κοιμητηρίων καθώς και για τη συντήρηση / κατασκευή των τάφων και των λοιπών τεχνικών υποδομών και πρασίνου των κοιμητηρίων. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αρμοδιότητες Γραφείου Πολεοδομίας  
(Αρμοδιότητες έκδοσης οικοδομικών αδειών)  
Παραλαμβάνει, ελέγχει την πληρότητα των υποβαλλομένων φακέλων για την έκδοση οικοδομικών αδειών, ελέγχει τις υποβαλλόμενες μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογικές, θερμομόνωση, παθητική πυροπροστασία, μελέτη ενεργειακής απόδοσης)  σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και μετά τον έλεγχο των φορολογικών εκδίδει τις οικοδομικές άδειες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ελέγχει τις αρχιτεκτονικές, στατικές,  υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τη μελέτη θερμομόνωσης, τη μελέτη παθητικής πυροπροστασίας και τα σχετικά φορολογικά στοιχεία για την έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικών αδειών βιομηχανικών κτιρίων, κατά τις ρυθμίσεις της σχετικής νομοθεσίας (Συνεργασία με την υπηρεσία Φυσικών πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Αναθεωρεί και ενημερώνει τις οικοδομικές άδειες, εγκρίνει εργασίες μικρής κλίμακας  και τηρεί όλα τα απαιτούμενα σχετικά στατιστικά στοιχεία και αρχεία των οικοδομικών αδειών. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ελέγχει το σύννομο εκδοθεισών οικοδομικών αδειών και προβαίνει σε διακοπή εργασιών ή ανάκληση αδειών, αν απαιτείται. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Εκδίδει απόφαση για τον καθορισμό μεμονωμένων κτιρίων ή των περιοχών, εντός των οποίων οι όψεις των κτιρίων πρέπει να αποπερατώνονται μέσα σ’ έξι έτη από την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή της ανωτέρω απόφασης. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Χορηγεί την άδεια εγκατάστασης δομικής ή μηχανικής κατασκευής προς εγκατάσταση κεραίας σταθμού στην ξηρά, σύμφωνα με το άρθρο 24 α΄ του ν. 2075/1992 (ΦΕΚ 129 Α΄), όπως ισχύει, και  την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Παρέχει διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και τα Τμήματά της (τήρηση πρωτοκόλλου, διεκπεραίωση και αρχειοθέτηση αλληλογραφίας, θέματα προσωπικού κλπ). ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ

Αναπληρωτής Μουζάκης Ιωάννης