ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-01-2022

Από τον Δήμο Ιθάκης ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης, για το οποίο υπήρξε σχετική ανακοίνωση, ξεκινά με τον καινούργιο χρόνο.

Συγκεκριμένα, από 03-01-2022 ημέρα Δευτέρα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των κάδων ανακύκλωσης, που είναι χρώματος ΜΠΛΕ, προκειμένου να ξεχωρίζουν από τους κάδους των απορριμμάτων, που είναι χρώματος ΠΡΑΣΙΝΟΥ, σε επίκαιρα σημεία, τόσο στο Βαθύ, όσο και στα χωριά. Επισημαίνεται ότι η επιλογή των σημείων ανάπτυξης των κάδων ανακύκλωσης έγινε με γνώμονα το μέγεθος του απορριμματοφόρου οχήματος περισυλλογής.

Συγκεκριμένα, τα σημεία ανάπτυξης των κάδων είναι τα ακόλουθα:

1) ΣTO BAΘΥ:

α) Στην είσοδο της πόλης, στα Δεντράκια. β) Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. γ) Στο ξενοδοχείο Λαζαρέτο. δ) Παραπλεύρως καφετέριας ΚΑΡΑΜΕΛΑ. ε) Στο δημοτικό παρκινγκ. στ) Στο Παρά θιν αλός. ζ) Στην οικία Φιαμπόλη. η) Στου Τσιριμπή. θ) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο. ι) Στο Γυμνάσιο. ια) Στο πρακτορείο μεταφορών του Θεοδόση. Ιβ) Στην στροφή των εργατικών κατοικιών. Ιγ) Στο εμπορικό κέντρο του Σόμπολα. ιδ) Στην οικία Βεντούρα. ιε) Στο συνεργείο του Μπουλάη.

2) ΣΤΟ ΠΕΡΑΧΩΡΙ:

α) Στου Μασάρα. β) Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου. γ) Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ.

3) ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ:

α) Στην στροφή για τον Άγιο Ιωάννη. β) Κοντά στο εστιατόριο Δόνα Λεύκη.

4) ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ:

α) Απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο. β) Στην θέση Σπηλιά.

5) ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ:

α) Στην αρχή του επαρχιακού δρόμου προς Εξωγή. β) Στις Λίμνες. γ) Στους Αγίους Σαράντα.

6) ΣΤΙΣ ΦΡΙΚΕΣ:

α) Στο δημοτικό παρκινγκ. β) Απέναντι από την προβλήτα.

7) ΣΤΟ ΚΙΟΝΙ:

α) Στην Ράχη. β) Στο δημοτικό παρκινγκ.

8) ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ:

Στην πλατεία.

Κατά την πορεία και σύμφωνα με τις ανάγκες θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ της ανακύκλωσης ρίχνουμε: Αλουμίνιο (π.χ. κουτάκια αναψυκτικών), Λευκοσίδηρο (π.χ. κουτάκια από γάλα εβαπορέ), Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, λάδι, αναψυκτικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αποσμητικά, οδοντόκρεμες, πλαστικές σακούλες, απορρυπαντικά κλπ), Γυαλί ( μπουκάλια και βαζάκια από τρόφιμα, χυμούς κλπ), Χαρτί (κουτιά χυμών, γάλακτος, δημητριακών, μπισκότων, χαρτοσακούλες, συσκευασίες κλπ.).  Επισημαίνεται ότι οτιδήποτε απορρίπτεται στους κάδους πρέπει να είναι άδειο και καθαρό, τα χαρτοκιβώτια να είναι διπλωμένα, για να μειωθεί ο όγκος τους, τα δε πλαστικά καπάκια να αφαιρούνται, γιατί ανακυκλώνονται διαφορετικά.

ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ενδεικτικά τα ακόλουθα: υπολείμματα τροφών, ηλεκτρικές συσκευές, τζάμια, υφάσματα, μπαταρίες, αντικείμενα από ξύλο και δέρμα, χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες.