ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση έγινε την Τρίτη 14-6 το απόγευμα στο Υπουργείο Ναυτιλίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μανώλη Κουτουλάκη παρουσία του Βουλευτή του Νομού κ.Καππάτου .

Ο Δήμαρχος  ενημέρωσε τον Γ.Γ για την πορεία εξέλιξης των έργων τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος από το Υπουργείο και ζήτησε από τον Γ.Γ.

A) Να διαθέσει τεχνικό σύμβουλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης λιμανιών Φρικών και Κιονίου στο Λιμενικό Ταμείο καθώς και την παρακολούθηση του έργου του λιμανιού των Φρικών.

Β) Οικονομική ενίσχυση προς το Δήμο μας για την λειτουργία των  έξι (6) μονάδων αφαλάτωσης λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους (ΔΕΗ) καθώς και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για την εύρυθμη  λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.

Ο κ.Γενικός έκανε αποδεκτά τα αιτήματα του Δήμου  μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την συνεχή στήριξη του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού μας.

Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Καραβίας.


Συνάντηση την Τεταρτη 15-6 και ώρα 10:00 είχε ο Δήμαρχος Ιθάκης μαζί με άλλους Δημάρχους Μικρών Νησιών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό  κο Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργούς.

Ο Δημαρχος ενημέρωσε για την πορεία των έργων που είναι σε εξέλιξη η ετοιμάζονται να δημοπρατηθούν για την άδικη αύξηση των αντικειμενικών αξιών καθώς και θέματα Πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζεται το Νησί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κο Πέτσας  ανέφερε ότι η Ιθάκη θα χρηματοδοτηθεί άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών  σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για αντιπλημμυρικά έργα και  Πυροπροστασίας.

Η σύσκεψη κράτησε 4 ώρες και ο Πρωθυπουργός είχε την δυνατότητα να ακούσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά Νησιά.

Το επόμενο διάστημα στην Ιθακη θα έρθει ο Υφυπουργος παρά το Πρωθυπουργό κος Χρηστος Τριαντοπουλος και ο Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών κος Σταυριανουδάκης για να δούμε όλα τα θέματα από κοντά και να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό.