Εκδήλωση για Γονείς και Εκπαιδευτικούς 2/2/2023

Δήμος Ιθάκης και τοπική Εκκλησία
καλούν σε διάλογο για ένα τραγικά επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα:

«Ενδοοικογενειακή βία: Αναφορές στο φαινόμενο – Προτάσεις πρόληψης»

Αξιοποιώντας την Ορθόδοξη Γιορτή της Μητέρας, την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Ιθάκης καλούν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του νησιού της Ιθάκης σε Σύναξη Διαλόγου και Επικοινωνίας πάνω στο τραγικά επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Μπορεί η τραγικότητα του προβλήματος να αναδεικνύεται τον τελευταίο καιρό από την ειδησεογραφία και την ενεργοποίηση των κοινωνικών φορέων, πρόκειται όμως για μία πολυδιάστατη όσο και διαχρονική απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική υγεία των θυμάτων (γυναικών ή παιδιών στην πλειονότητά τους), για τη συνοχή και την υγιή πορεία της οικογένειας, αλλά και τη διάπλαση του ψυχισμού και της μελλοντικής συμπεριφοράς των αυριανών ενηλίκων. Απαιτείται, λοιπόν, συνολική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση, πρωτίστως όμως για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και γενικά της ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση αυτή, που αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και θα λάβει χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο στο Βαθύ, θα μιλήσει η κυρία Ηρώ Στούμπου, ψυχολόγος του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», ενός φορέα που έχει συστήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής με αξιοσημείωτη δράση μέχρι στιγμής.
Το θέμα της είναι: «Ενδοοικογενειακή βία: Αναφορές στο φαινόμενο – Προτάσεις πρόληψης». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους και η είσοδος ελεύθερη.
Ιθάκη, 26 Ιανουαρίου 2023
(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)