ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιθάκης και οι φορείς του νησιού , διαμαρτυρόμαστε για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία μας.

Φέτος δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το τμήμα ένταξης του Γυμνασίου και μετά δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς , 15 μαθητές όλων των τάξεων δεν έχουν την επιστημονική βοήθεια και στήριξη που δικαιούνται και χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εκπαίδευσης.

Επίσης για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές της Ιθάκης όλων των βαθμίδων αντιμετωπίζονται σαν μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Φαίνεται πως δεν χρειάζονται κατά την κρίση των υπευθύνων τα μαθήματα της αισθητικής αγωγής (μουσική – καλλιτεχνικά ) αφού μετά την συνταξιοδότηση του καθηγητή καλλιτεχνικών το 2015 , δεν διορίστηκε καμιά χρονιά , κανένας  αναπληρωτής σχετικής ειδικότητας.

Εμείς οι φορείς του νησιού θέλουμε και απαιτούμε οι μαθητές μας να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους μαθητές όλης της χώρας όπως δικαιούνται . Ζητάμε από τους διευθυντές εκπαίδευσης του νομού την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης και την Υπουργό παιδείας , να σταματήσουν τα παιχνίδια και τις εκπτώσεις σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας και να φροντίσουν άμεσα για την πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Ιθάκης

                                                                      Ιθάκη 30- 10 -2019