ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου μας να διοργανώσει επιστημονική ημερίδα για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Αγίου Αθανασίου – Σχολής Ομήρου, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της προγραμματικής σύμβασης που χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο.

Στην ημερίδα ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για την αρχαιολογία του νησιού μας από τον Προϊστάμενο της Εφορείας, Γ. Γρηγορακάκη και τον ομότιμο καθηγητή αρχαιολογίας κ. Γ. Λώλο καθως και απο τον Πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής για την ανάδειξη της Ομηρικής Ιθάκης «Δημήτρης Παΐζης Δανιάς» Ιωάννη Καρατζή.

Τιμήθηκαν απο τον Δήμο, η αείμνηστη καθηγήτρια αρχαιολογίας, Λιτσα Κοντορλή και ο καθηγητής αρχαιολογίας Αθανάσιος Παπαδόπουλος για την προσφορά τους στην αρχαιολογία της ομηρικής Ιθάκης.

Σε ένα αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο, το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας διατηρήθηκε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας.

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με την οποία προχωρούμε στην επόμενη φάση ωρίμανσης του έργου ανάδειξης, με την εκπόνηση τριών μελετών, καθώς και την κα Υπουργό Πολιτισμού για την έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης.

Χαιρόμαστε που στο νησί μας τα τελευταία χρόνια εκτελούνται έργα ΕΣΠΑ και αποκαθίστανται ζημιές από φυσικές καταστροφές όπως η Μητρόπολη.

Η συνεργασία μας με την Εφορεία αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική και επωφελής για τον τόπο μας. Προχωρούμε μαζί στην υλοποίηση ενός σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας.