Καλώς ήλθατε στην Ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης

Τα νέα του Δήμου Ιθάκης

Φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζουμε στην διαδικτυακή πύλη του   Δήμου Ιθάκης.

Η νέα ηλεκτρονική μας σελίδα www.ithaki.gr δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει με τρόπο ολοκληρωμένο, διαυγή και φιλικό στην χρήση όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητά μας. Όσοι ζουν και εργάζονται στην Ιθάκη μπορούν να βρουν εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζονται για την ενημέρωσή τους και την διεκπεραίωση βασικών συναλλαγών με τον Δήμο. Οι απόδημοι Ιθακήσιοι, που πάντα έχουν στο νου τους την Ιθάκη, αλλά και οι ετεροδημότες μας θα μπορούν να είναι συνεχόμενα σε επαφή μαζί μας και να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα. Οι συνεργάτες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλα πεδία συνεργασίας μπορούν να παρακολουθούν διοικητικές αποφάσεις, προκηρύξεις και άλλα ζητήματα αναφοράς, ενώ οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες του νησιού μας μπορούν να έχουν μια πρώτη εμπειρία του τόπου μας.
Ειδικά για τους επισκέπτες του νησιού της Ιθάκης, ο Δήμος Ιθάκης παράλληλα ανέπτυξε και την αμιγώς τουριστική δημοτική ιστοσελίδα, www.ithaca.gr, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι, την διαμονή και τις προσφερόμενες δραστηριότητες πάνω στο νησί μας.
Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε αφοσιωμένοι σε ένα πάντα καλύτερο Δήμο.
Ένα Δήμο που δίνει ευκαιρίες στους νέους, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών, που διασφαλίζει ισόρροπη ανάπτυξη στο νησί μακριά από τοπικισμούς, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα.
Προτεραιότητές μας είναι η καθημερινότητα του πολίτη, η κοινωνική μέριμνα, ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Ταυτόχρονο μέλημά μας είναι η προστασία και η ήπια ανάπτυξη του περιβάλλοντός μας, καθώς η διάσωση και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από την αξιοποίηση του παγκόσμιου συμβόλου ΙΘΑΚΗ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ