ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

To ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «ΑΛΦΑ επιλογή» προσφέρουν 198 υποτροφίες σε νέους του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΕΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

 

Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των Ελληνικών μικρών νησιών στην Εκπαίδευση και τη γενικότερη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών* και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη συμπράττουν, παρέχοντας 198 υποτροφίες σπουδών, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή κινείται στο πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς, που οφείλουν να διέπουν – στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε – όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις, στόχος τόσο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ όσο και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών είναι αυτή η ενέργεια να τύχει όσο το δυνατόν ευρύτερης ανταπόκρισης, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τους δήμους, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους κοινωνικούς φορείς των εν λόγω νησιών, προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός και κλήρωση μέσω της οποίας θα προκύψουν, αξιοκρατικά, οι δικαιούχοι των υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά:

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί από τα 49 συνολικά νησιά του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών, για έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019:

 

v     2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ(Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης),σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων

v     2 πλήρεις υποτροφίες φοίτησης στην ΑΛΦΑ επιλογή(Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2),επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

 

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για
2 πλήρεις υποτροφίες, διετούς φοίτησης, στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε ειδικότητα επιλογής τους.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για την ΑΛΦΑ επιλογή, που κατάγονται φυσικά από μικρά νησιά, όπως η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες, οι Παξοί, η Χάλκη, οι Οθωνοί, τα Ψαρά, η Ιθάκη, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Σίφνος, η Τζιά, η Φολέγανδρος η Σύμη, κ.ά.

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Για να συμμετάσχει κάποιος, χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά η εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:

1.Ηλεκτρονική Εγγραφή στην πλατφόρμα: www.smallisland.eu/ Η Πλατφόρμα της εγγραφής θα ανοίξει από τις 20 Αυγούστου 2018 έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23.59 το βράδυ.

  1. Μετά την Ηλεκτρονική Εγγραφή, Κατάθεση των πρωτότυπων δικαιολογητικών στους κατά τόπους δήμους, ή στη διεύθυνση: Ερμού 53, ΤΚ. 105 63, Αθήνα (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ), 2οςόροφος, γραφείο 8, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10.00-14.00). Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται από τις 27 Αυγούστου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Tα πρωτότυπα δικαιολογητικά μπορούν επίσης να αποσταλούν και με κούριερ στην ίδια διεύθυνση, με την ένδειξη: ΑΛΦΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

 

Η Αίτηση (Α  Ι  Τ  Η Σ Η       Σ  Υ  Μ  Μ  Ε Τ  Ο  Χ  Η  Σ ( Εντυπο1)

μπορείτε να την κατεβάσετε από την διεύθυνση: www.smallisland.eu/ θα υποβάλλεται πρωτότυπησυμπληρωμένη και υπογεγραμμένημαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότηταςενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα.
  2. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης( Λυκείου)
  3. Έγγραφα πού αποδεικνύουν την εντοπιότητα- καταγωγή.

Σε όσους μικρούς νησιωτικούς δήμους δεν μπορεί να χορηγηθεί το έγγραφο που να βεβαιώνει την καταγωγή η εντοπιότητα, αυτό το δικαιολογητικό (ΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Εντυπο2,  θα εκδίδεται από τους παρακάτω φορείς:

  1. Για τα Δωδεκάνησα,θα εκδίδεται από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων (ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. emailyianfrag@otenet.gr)
  2. Για τις Κυκλάδες,από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων ( Στοιχεία επικοινωνίας: Πρόεδρος: Πασχάλης Συρίγος, τηλ. 210 4286030, 6947 723706
  3. Για τα Ψαρά,από την Αδελφότητα Ψαριανών (Χαριλάου Τρικούπη 21, Πειραιάς, ΤΚ. 185 36, τηλ. 210- 4182408, email:Adelfotispsarianon@gmail.com
  4. Για τα υπόλοιπα μικρά νησιά,από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (Ερμού 53, ΤΚ. 105 63, Αθήνα, 210- 3319940president@smallisland.eu)

 

Τη βεβαίωση θα τη χορηγεί ο φορέας και θα επαληθεύεται μετά την κατάθεσή του από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.