ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11/05/2020, στο γραφείο του Δημάρχου, συνάντηση εργασίας με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, την Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Ελένη Παπαφλωράτου, την Αρχαιολόγο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευφροσύνη Τζανετάτου και την Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης  Άννα Ζαφείρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των έργων ΕΣΠΑ της Εφορείας στην Ιθάκη (Βελτίωση μουσειακών Υποδομών και Συντήρηση Τοιχογραφιών τριών (3) Μεταβυζαντινών Ναών Νήσου Ιθάκης), η πορεία υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης  της Ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Σχολής Ομήρου/ Αγ. Αθανασίου, προγραμματίστηκαν εργασίες συνδρομής του Δήμου στον καθαρισμό- ευπρεπισμό των Αρχαιολογικών Μουσείων και Χώρων της Εφορείας, καθώς και δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και περαιτέρω ανάδειξης του Αετού, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζουμε την άριστη και συνεχή συνεργασία του Δήμου Ιθάκης,  της Δημοτικής επιτροπής Ανάδειξης της Ομηρικής Ιθάκης << Παίζης Δημήτρης Δανιάς>> και της Εφορίας Αρχαιοτήτων και στα πλαίσια αυτής, το καλοκαίρι θα διοργανωθεί η βράβευση  του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου.