ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του Κορωνοϊού στην Χώρα μας, ο Δήμος Ιθάκης κλιμακώνει την λήψη μέτρων πρόληψης ακολουθώντας τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιθάκης λαμβάνονται έως 30.03.2020 με δυνατότητα παράτασης τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα:

Για κάθε υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο συμπεριλαμβανομένου του ΚΕΠ και του Κέντρου Κοινότητας οι πολίτες πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τους αρμόδιους υπάλληλους για την εξυπηρέτησή τους (βλέπε τον Πίνακα email στο ithaki.gr).
Οι ώρες προσέλευσης κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου (εκτός του ΚΕΠ) ορίζονται ως 11:00 με 13:00 και μόνο για τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία με τον Δήμο.

Οι πληρωμές προς των Δήμο εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων θα γίνονται μέσω Τραπέζης και ηλεκτρονικά στον λογαριασμό που τηρεί ο Δήμος στην Τράπεζα Πειραιώς (ΙBAN GR45 0171 3840 0063 8403 0020 043) αναγράφοντας τα στοιχεία του καταθέτη και την αιτία της πληρωμής, επικοινωνώντας με την ταμειακή υπηρεσία για κάθε ενέργεια.

Η δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει την διανομή φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού λαμβάνοντας κάθε μέτρο προστασίας και περιορίζει την συχνότητα και το εύρος των επισκέψεων κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιθάκης θα συγκαλείται με εντολή Δημάρχου σε τακτικές συνεδριάσεις στο Δημοτικό Κατάστημα για να τον συντονισμό της διαχείρισης της πανδημίας του Κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο καθώς και την ενημέρωση των πολιτών κάθε φορά που θα υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Το Διοικητήριο (26740 23920), θα είναι ανοιχτό ως τις 9 το βράδυ.
Στα γραφεία του ΚΕΠ Δήμου Ιθάκης (26740 32110), τις απογευματινές ώρες (15:00 – 20:00), θα λειτουργεί παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ιθάκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡ.ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ