ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

❗Χρήσιμες οδηγίες 🌩️🌪️☔

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων :

✔️ Ασφαλίζουμε αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

✔️Βεβαιώνουμε ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

✔️ Αποφεύγουμε  να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

✔️Αποφεύγουμε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

✔️Προφυλασσόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης. Καταφεύγουμε  σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και δεν εγκαταλείπουμε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

✔️Αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

✔️ Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

✔️Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου,  μπορούμε να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα ithaki.gr και 2674023920