ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Συνεδρίασε στις 6-9-2018 το Δημοτικό Συμβούλιο και εξέτασε τα προβλήματα των σχολείων του νησιού στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μετά από πρόταση της Επιτροπής Παιδείας  αποφασίστηκε ομόφωνα:

  • Διαμαρτυρόμαστε έντονα για μια ακόμη φορά για την κατάργηση 3 ολιγομελών τμημάτων μαθημάτων επιλογής στη Γ΄ Λυκείου.
  • Παρά τους διορισμούς των αναπληρωτών, για τα σχολεία της Ιθάκης για να λειτουργήσουν όπως πρέπει και να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο χρειάζονται:

α) σχολεία δευτεροβάθμιας: ( 2 φιλόλογοι , 1 γαλλικής φιλολογίας και 1 πληροφορικής). Επίσης  για πολλά χρόνια δεν διορίζεται καθηγητής για την αισθητική αγωγή έτσι οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στερούνται καλλιτεχνικής παιδείας μειονεκτώντας απέναντι στους συμμαθητές τους,  άλλων περιοχών της χώρας. Ο άμεσος διορισμός αναπληρωτή καθηγητή αισθητικής αγωγής είναι αναγκαίος.

β) σχολεία πρωτοβάθμιας: Δεν διορίστηκε νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης παρά της διαβεβαιώσεις των υπευθύνων. Ενώ και οι ανάγκες παράλληλης στήριξης για τα δημοτικά σχολεία απαιτούν 3  δασκάλους,   διορίστηκαν 2.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν για το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα πρώτης προτεραιότητας και καλεί την κυβέρνηση να τα επιλύσει.

  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΩΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ

     Στη συνεδρίαση της 6-9-2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Το δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης θεωρεί απαράδεκτο τον αποχαρακτηρισμό της Ιθάκης ως νησιού από δυσπρόσιτο. Kατά συνέπεια ΟΛΑ τα σχολεία  αποχαρακτηρίζονται , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα στη στελέχωσή τους και να ανοίγει δρόμος για πρόσθετες καταργήσεις τμημάτων αλλά και κίνδυνος για την ύπαρξη και λειτουργία σχολικών μονάδων.

Επίσης δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί:

  • Τον επαναχαρακτηρισμό των σχολείων του νησιού ως δυσπρόσιτων.
  • Καμία περικοπή τμήματος.
  • Επαρκή χρηματοδότηση για τις σχολικές μεταφορές.